Komentara: 108
Pregleda: 11182
Foto

Obavljen tradicionalni organizovani odlazak po badnjak u šumu na Makovoj sedmici

06.01.2024. u 11:13h
Izvor: Subotica.com
Obavljen tradicionalni organizovani odlazak po badnjak u šumu na Makovoj sedmici

Tradicionalna organizovana povorka na Badnje jutro uputila se na dobro znanu destinaciju, na obronke šume Makove sedmice. Od Hrama Vaznesenja Gospodnjeg protezala se nepregledna kolona vozila naših sugrađana koji su odlučili da ovako, u organizaciji SKC "Sveti Sava", odu u šumu i donesu posvećene grane drveta hrasta, a koje će neki iste naložiti na popodnevnoj svečanosti u centru grada, nakon obreda.

Obavljen tradicionalni organizovani odlazak po badnjak u šumu na Makovoj sedmiciObavljen tradicionalni organizovani odlazak po badnjak u šumu na Makovoj sedmici

Sve je bilo kao i ranijih godina, uz skoro neprimetno korišćenje pirotehnike, kolona je ove godine išla kroz rekonstruisani podvožnjak kod Nove opštine, preko Jovana Mikića, pa se nastavilo starim putem do šume.

Po završetku verskog obreda i posvećenja badnjaka, sveštenik Dragan Stokin u prisustvu stotinjak vernika održao je propoved nakon čega je i sam badnjak razdeljen, a najveća grana biće večeras od 17 časova naložena u centru grada.

Obavljen tradicionalni organizovani odlazak po badnjak u šumu na Makovoj sedmici- Drago mi je da imam priliku da u ime bratstva Hrama Vaznesenja Gospodnjeg, u ime starešine oca Miloša, paroha oca Veljka i oca Ilije, pa i u svoje lično ime, da poželim blagosloveno badnje jutro i srećan ovaj najradosniji praznik i da od srca poželim da logos gospodnji, onaj koji je doneo bescenu blagodet koja se ne može proceniti ničim. da se zaista useli u domove i živote naše, jer kada čovek živi blagosloveno, kada je logos smisao njegovog života, onda njegov život ima sasvim drugačiji kvalitet, onda čovek zaista živi smisleno, nema ni greha i besmisla, nema egistencijalnih sudaranja, nesreća... - poručio je protojerej Dragan Stokin.

Obavljen tradicionalni organizovani odlazak po badnjak u šumu na Makovoj sedmici

Kao što smo već pominjali u nekoliko navrata, večeras će na Gradskom trgu biti održana tradicionalna svečanost sa bogatim kulturno-umetničkim programom u slavu Božića. Litija od Hrama Vaznesenja Gospodnjeg kreće u 17 ćasova, a kretaće se Zmaj Jovinom, kroz Dimitrja Tucovića, malim Korzoom do centra.

Izvor: Subotica.com
Organizovan polazak na seču i posvećenje badnjaka u šumi na Makovoj sedmici Organizovan polazak na seču i posvećenje badnjaka u šumi na Makovoj sedmici Organizovan polazak na seču i posvećenje badnjaka u šumi na Makovoj sedmici Organizovan polazak na seču i posvećenje badnjaka u šumi na Makovoj sedmici Organizovan polazak na seču i posvećenje badnjaka u šumi na Makovoj sedmici Organizovan polazak na seču i posvećenje badnjaka u šumi na Makovoj sedmici Organizovan polazak na seču i posvećenje badnjaka u šumi na Makovoj sedmici Organizovan polazak na seču i posvećenje badnjaka u šumi na Makovoj sedmici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 meseca i 3 nedelje
Komentara: 108
Pregleda: 11182
Povezane teme

seča badnjaka

badnji dan

dragan stokin

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.