• Pregleda: 1883

Obavezna zaštita vodomera u zimskim mesecima

Zbog nastupanja zime i niskih temperatura, iz JKP "Vodovod i kanalizacija" pozivaju potrošače da dodatno zaštite vodomere, kako ne bi došlo do njihovog zamrzavanja i pucanja, a samim time i do nekontrolisanog ispuštanja vode i nepotrebnih troškova.
Obavezna zaštita vodomera u zimskim mesecima

Iz JKP "Vodovod i kanalizacija" poručuju da vodomeri treba da budu zaštićeni na način koji će omogućiti da gornji deo kućišta vodomera sa PVC poklopcem na staklu, ispod kojeg se nalazi brojčanik, bude dostupan, odnosno da se zaštita toga dela vodomera može lako ukloniti i vratiti na svoje mesto nakon očitavanja koje se vrši svakog meseca.

- Ukoliko je vodomer postavljen plitko, tada je potrebno postaviti neki termoizolacioni materijal preko vodomera, to mogu biti daske, stiropor, stirodur ili bala slame. Vodomere ne vredi zavijati u krpe, jer to ne predstavlja dovoljnu zaštitu, a u proleće je tako pokriven vodomer teško ponovo razgrnuti i učiniti ga pristupačnim za očitavanje i održavanje - saopštili su iz JKP "Vodovod i kanalizacija".

Potrošači koji imaju propisno izvedena, odnosno izgrađena vodomerna okna, ne treba da strahuju od smrzavanja vodomera, navode iz nadležnog preduzeća, jer su vodomeri u ovako izgrađenim oknima ispod zone smrzavanja, te ukoliko je vodomerno okno poklopljeno, ne postoji opasnost od oštećenja.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
Ptica trkacica Odgovori
Citaci ni otktivene vodomere nisu u stanju da ocitaju a kamoli da ga zastitim raznim stirodurima i drugim izolacionim marerijalima. Taman da dobijem racun za vodu kao da imam sest olimpijiskih bazena.
Bajmok Odgovori
Kad zastitim vodomer ko je duzan da kad stavim npr slamu da svaki put to sklanja sa vodomera ....u tom vodovodu ne zna se koje pametniji
Bts Odgovori
Mrzim zimu!!!!!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.