Komentara: 4
Pregleda: 4734

Obavezna sportska nedelja u srednjim školama

23.09.2013. u 17:09h
Kako je saopšteno na aktivu direktora srednjih škola u Subotici, škole su u obavezi da tokom školske 2013/2014. godine organizuju sportsku nedelju, jednu u prvom, a drugu u drugom polugodištu.
Obavezna sportska nedelja u srednjim školama

U Hemijsko-tehnološkoj školi odlučeno je da period od 23. do 27. septembra bude posvećen sportu. Svakoga dana ove nedelje, u međusmeni, tačnije od 12 i 30 do 14 časova, fiskulturna sala i sportski tereni biće centar školskih dešavanja.

Arpad Nađ Varjaš, profesor fizičkog vaspitanja u Hemijsko-tehnološkoj školi, najavljuje turnir u malom fudbalu, odbojku, stoni tenis, basket i takmičenje u bacanju „trojke“, kao i promociju sportskih disciplina poput skoka u dalj  i bacanja kugle. Gosti učenika Hemijsko-tehnološke škole biće njihovi vršnjaci iz Politehničke škole, sa kojia će odmeriti snage u malom fudbalu i drugim sportskim disciplinama. Ukoliko vremenske prilike ne budu naklonjene, nešto od planiranog programa biće izostavljeno, ali održaće se sve sportske aktivnosti koje ne zahtevaju otvoren prostor.

Na pitanje da li im se dopada ideja da se više nego inače posvete sportskim aktivnostima, učenici jednoglasno odgovaraju sa – DA. I dok su devojke zainteresovanije za odbojku, kod momaka nema dileme – fudbal je na prvom mestu! Po rečima Arpada Nađ Varjaša, učešćem u sportskoj nedelji i sportskim aktivnostima uopšte, učenici rade na popularizaciji sporta, stiču nova iskustva, druže se sa vršnjacima, slobodno vreme provode na najbolji mogući način (ne sedeći pred kompjuterom!), a iznad svega uče se zdravom načinu života, vežbajući duh i telo.

Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4734
Povezane teme

srednje škole

sport

sportska nedelja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.