Komentara: 0
Pregleda: 6229

NTC školica u Subotici upisuje još dve grupe

16.10.2015. u 15:54h
Izvor: Subotica.com
U Subotici je otvorena NTC školica koja radi po akreditovanom programu NTC sistema učenja čiji su autori Ranko Rajović (internista i osnivač Mense Jugoslavije, danas Srbije), član Borda direktora Mense (od kojih je ove godine dobio nagradu za intelektualni doprinos društvu), i koautor programa Uroš Petrović, književnik i pisac naučne fantastike i zagonetnih priča (od 2008 do 2013. Predsednik Mense Srbije).
NTC školica u Subotici upisuje još dve grupe

NTC je skraćenica od Nikola Tesla Centar za darovitu decu, a dugogodišnje iskustvo pokazuje da program ima pozitivne rezultate na svu decu. NTC školica sa komercijalnim programom funkcioniše u Subotici, Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu, Beogradu, Čačku i Nišu. Implementacija NTC programa je izvršena u još 15 zemalja koja ima za cilj podsticanje intelektualnog razvoja dece predškolskog i školskog uzrasta. Program je rezultat dugogodišnjih istraživanja u oblasti razvoja kreativnog učenja i razmišljanja u kome su učestvovali neurofizioloi, pedagozi, psiholozi, pedijatri i defektolozi iz Srbije, Italije, Češke, Singapura i SAD.

Radionice su koncipirane da je učenje igra,  tako posmatrajući, deca, a i odrasli mnogo lakše usvajaju nove pojmove i sadržaje. Pomoću izrađenih radionica, nelogičnih i zagonetnih priča, primenjivanjem asocijativnih tehnika i mapama uma, pospešuje se razvoj divergentnog razmišljanja koje direktno utiče na inteligenciju i povećanje funkcionalnog znanja. Tako osmišljeni sadržaji se prečicama pamte i ujedno povezuju i teraju na razmišljanje svako dete da poveže sve informacije koje poseduje u celinu, da tačne odgovore i vežba moždane vijuge.

NTC školica u Subotici upisuje još dve grupe

Radionice su prilagođene uzrasnim grupama i prate obrazovni nivo i školski sadržaj programa. Ciljevi radionica su:

  • Podizanje nivoa intelektualnih sposobnosti svih učenika koji učestvuju u programu
  • Sprečavanje poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu
  • Razvijanje brzine razmišljanja, povezivanja i zaključitvanja (funkcionalno znanje)
  • Pravovremeno uočavanje darovitih učenika i podsticanje razvoja njihove darovitosti

Nove grupe u NTC školici
Zbog velikog interesovanja, planira se otvaranje još jedne grupe za učenike prvih razreda, kao i jedne grupe za decu od 5 - 7 godina. Radionice se realizuju jednom nedeljno u trajanju od sat i po vremena, 10 nedelja. 

Otvorene su grupe I nivoa obuke NTC programom za: I razred,  II, III i IV, kao i II nivo za učenike kojisu prošle školske godine prošli obuku I nivoa.

Tim koji realizuje program se sastoji od učitelja, pedagoga i psihologa sa dugogodišnjom praksom i kontinuiranim savetovanjem sa autorima programa.

NTC školica se nalazi u Subotici, na adresi Kumanovska 21/2, a prijave se mogu izvršiti putem e-mail adrese ntc.subotica@gmail.com ili putem telefona 064/124-6939.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 6229
Povezane teme

ntc

ntc sistem učenja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.