• Pregleda: 1839

Novogodišnji paketići podeljeni deci korisnika Narodne kuhinje

Za oko 200 dece koja se hrane u Narodnoj kuhinji, Crveni krst Subotica je i ove godine obezbedio slatke novogodišnje paketiće, kako bi im ulepšali predstojeće praznike.
Novogodišnji paketići podeljeni deci korisnika Narodne kuhinje

Ovo je četvrta godina kako Crveni krst Subotica, uz pomoć donacija, priprema i deli novogodišnje paketiće za decu koja se hrane u Narodnoj kuhinji. U protekla dva dana, paketići su podeljeni u sve 33 mesne zajednice, u kojima funkcioniše Narodna kuhinja na teritoriji našeg grada.

- Trudili smo se da obuhvatimo svu decu, uzrasta od dve do 14 godina, a gledali smo da im paketiće podelimo bliže Novoj godini, a između dva Božića, kako bismo obuhvatili i jedne i druge praznike. Paketići su ispunjeni onime čemu se deca najviše obraduju, a to su slatkiši i grickalice - kaže Miodrag Varo, saradnik Crvenog krsta Subotica.

Kako Narodna kuhinja tokom predstojećih praznika, 1. i 2. januara, neće biti na raspolaganju korisnicima, Varo istiće da će svima biti obezbeđeni obroci u vreme neradnih dana.

- Tokom današnjeg i sutrašnjeg dana, naši volonteri će uz topli obrok korisnicima Narodne kuhinje razdeliti i konzerve sa gotovim jelima za predstojeće neradne dane. Nekoliko nedelja u nazad, Fidelinka prati naše ručkove sa dodatnim pecivima, te ako budemo imali toga ili voća, i to ćemo razdeliti, tako da niko od naših korisnika neće ostati bez obroka - naglasio je Varo.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
Danijela Odgovori
Svaka čast sto ima humanih ljudi za ovu divnu dečicu
Kekec Odgovori
Strasno je sto neka deca nemaju sta da jedu a po vrticima se hrana baca na kilograme jer je 80% dece razmazeno i nece da jedu tu hranu!! Kao ne vole pastetu,marmeladu,vole samo nutelu,ne jedu supu,cufte,pavlaku..... Ta hrana zavrsi u pomijama!!! Pitao sam jednu vaspitacicu zasto se ta hrana ne odnese u narodnu kuhinju,kaze da se ona pita sve do zadnjeg hleba bi tamo odnela ali na zalost nije na njima da odlucuju!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.