• Pregleda: 1680

Novogodišnji koncert Crkvenog hora "Sveti Roman Melod"

Crkveni hor “Sveti Roman Melod” održaće u ponedeljak jubilarni, deseti po redu novogodišnji koncert. Kao gosti, na koncertu će nastupiti Dečiji crkveni hor “Emanuil” i etno grupa “Iskon”.
Novogodišnji koncert Crkvenog hora "Sveti Roman Melod"

Tradicionalni novogodišnji koncert, koji zajednički organizuju Srpska pravoslavna crkvena opština Subotica i Crkveni hor „Sveti Roman Melod“, biće održan u Velikoj većnici Gradske kuće, s početkom u 19.30 časova.

Horovođa Crkvenog hora “Sveti Roman Melod”, Dragana Nikolić najavila je da će na  programu koncerta biti interesantan repertoar duhovnih i svetovnih numera, koje su obeležile proteklu deceniju rada.

- Ponosni smo što smo uspeli da održimo tradiciju i kontinuitet ne samo koncerta, nego i rada našeg hora. Publiku očekuje interesantan program, to su pesme koje smo mi voleli i koje je publika volela da sluša tokom ovih deset godina. Koncert će biti svojevrsna retrospektiva našeg rada i programa, ali kao i svake godine, i ovoga puta publiku ćemo iznenaditi i nekim novim pesmama - najavila  je dirigent hora, Dragana Nikolić.

Gosti koncerta biće Dečiji crkveni hor “Emanuil” i etno grupa “Iskon”. Takođe, na  koncertu će nastupiti i nekadašnji članovi hora “Sveti Roman Melod”.

- Za Dečiji hor smo se odlučili zato što su oni deo naše crkve, a etno grupa “Iskon” je grupa sa kojom mi već godinama sarađujemo, i ovo nije prvi put da će oni biti naši gosti. Želeli smo da ovaj koncert posvetimo našim pevačima, sadašnjim i bivšim, i zato smo pozvali i pevače koji su nekad sa nama bili u horu, pa će nas biti mnogo više na sceni nego inače - rekla je Nikolić.

Ulaznice za koncert se, po ceni od 300 dinara, mogu kupiti u prodavnici sveća pri Hramu Vaznesenja Gospodnjeg ili na dan koncerta isped ulaza u Veliku većnicu Gradske kuće.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

8
DEDA MRAZ Odgovori
Cuj...."novogodisnji" koncert!? Pa, ljudi, gde vi zivite? Odavno je dosla nova godina.Kakav cirkus.....
Jovo
Ti si ionako iz te Nove godine..ova nije za tebe
ACA
@ DEDA MRAZ . Prsti prsri bela staza , ko jos veruje u DEDA MRAZA . Sretna ti 7526 godina .
ACA
@ DEDA MRAZ . Valjda nisi očekivao da ti čestitam dvadeset sedmu ? Oktobarsku revoluciju si učio , daj napiši kad je bila i zašto se i dalje tako naziva ?
Luka Odgovori
Za koju iljad godina će slavit Novu Godinu u lito. Al za koji par desetina iljada godina će se poklopit s ovim prvim januarom pa cemo jedno 128 godina opet slavit zajedno, samo nam se godine neće trevit :))) E pravi ste ajzlibani.
Uvek u pravu Odgovori
Šta se nerviraš, ti to svakako nećeš dočekati. A da bi te utešio, neću ni ja.
мика Odgovori
види Деда мраз... ако Божић долази пре Нове Године, а одређени број Хришћана (међу којима и Православни Срби) су прославили Божић 07. јануара по Грегоријанском (односно 25ог децембра по Јулијанском) календару, онда је нама Нова година сутра од 00:01 час. Не треба пуно мудрости, само разумевања и међусобног поштовања.
ACA
@ МИКА . Tako je . Deda je 'pripun' razumevanja . Neka DEDA javi , kog datuma mu pradeda dočekivao Novu godinu , pa čukundeda ?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.