Komentara: 11
Pregleda: 3152

Novo zaprašivanje komaraca od ponedeljka

18.08.2017. u 17:13h
Izvor: Subotica.com
Tretman suzbijana odraslih komaraca sa zemlje i iz vazduha obaviće se u vremenskom periodu od ponedeljka, 21. avgusta, do petka, 25. avgusta, u večernjem terminu od 18 do 23 časa.
Novo zaprašivanje komaraca od ponedeljka

Tretman iz vazduha će se vršiti na teritoriji Čantavira, Bačkog Dušanova, Višnjevca, Aleksandrova, Bajmoka, Đurđina, Male Bosne, Ljutova i Mišićeva, dok će se sa zemlje tretirati na teritoriji Bačkih Vinograda, Šupljaka, Hajdukova, Palića (urbani i turistički deo), Dudove šume, Bajnata, Prozivke, Bikova, Željezničkog naselja i Kertvaroša.

Kako se navodi u saopštenju preduzeća "Oris" iz Sombora, tretman će se vršiti ULV tehnikom sa zemlje, preparatom na bazi aktivne materije deltametrin, a iz vazduha preparatom na bazi aktivne materije lambda cihalotrin. Preparati su toksični za pčele, pa se mole pčelari da svoje košnice zatvore ili uklone na udaljenost od najmanje 5 km od mesta vršenja tretmana. Dejstvo navedenih preparata traje 3 dana.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 3152

Povezane vesti

Povezane teme

komarci u Subotici

komarci Subotica

zaprašivanje komaraca

suzbijanje komaraca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.