Komentara: 5
Pregleda: 4436

Suzbijanje komaraca od ponedeljka

07.07.2017. u 12:10h
Izvor: Subotica.com
Nova akcija suzbijanja komaraca na teritoriji Subotice sprovešće se od ponedeljka, 10. jula i predviđeno je da traje do 20. jula. Za razliku od prošlog puta kada se dejstvovalo sa zemlje, u akciju će od ponedeljka biti uključen i poljoprivredni avion.
Suzbijanje komaraca od ponedeljka

Kombinovani tretman odraslih komaraca će započeti prvog dana, u okviru navedenog termina, sa povoljnim meterološkim uslovima, u odsustvu padavina, vetra i bez ekstremno visokih temperatura vazduha. Suzbijanje će se vršiti u periodu od 19 do 22 časa.

Tretman iz vazduha radiće se na Kelebiji, Makovoj sedmici i na delu mesnih zajednica Zorka i Radanovac.

Tretman sa zemlje radiće se u Bajnatu, Prozivci, Paliću u turističkoj i urbanoj zoni, Hajdukovu, Aleksandrovu, Malom Radanovcu, Željezničkom naselju, Bačkim vinogradima, Šupljaku, Kertvarošu, Novom gradu, Starom Žedniku, Novom Žedniku, Donjem Tavankutu, Gornjem Tavankutu, i delovima Zorke i Radanovca.

Tretman će se vršiti ULV tehnikom sa zemlje, preparatom na bazi aktivne materije deltametrin, a iz vazduha preparatom na bazi aktivne materije lambda cihalotrin.

Preparati su toksični za pčele, te se mole pčelari da svoje košnice zatvore ili uklone na udaljenost od najmanje 5 kilometara od mesta vršenja tretmana. Dejstvo navedenih preparata traje 3 dana.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 4436

Povezana vest

Povezane teme

komarci u Subotici

komarci Subotica

zaprašivanje komaraca

suzbijanje komaraca

kominovani tretman

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.