Komentara: 1
Pregleda: 3990

Od ponedeljka suzbijanje odraslih komaraca

11.06.2017. u 12:44h
Izvor: Subotica.com
Preduzeće "Oris" iz Sombora, obaveštava građane da će sutra i u utorak sprovesti tretman suzbijanja odraslih komaraca sa zemlje, u večernjim časovima.
Od ponedeljka suzbijanje odraslih komaraca

Suzbijanje odraslih komaraca će se vršiti na teritorijama mesnih zajednica Zorka (urbani deo), Dudova Šuma, Centar 1, Centar 2, Centar 3, Bajnat, Prozivka, Palić (turistička zona), Hajdukovo i Aleksandrovo. Suzbijanje će se izvršiti na dan s povoljnijom meterološkom situacijom, u periodu od 19 do 22 časa.

ŽIVOTNI CIKLUS KOMARCA - Komarac prolazi kroz 4 stadijuma životnog ciklusa: jaje, larva, lutka (pupa) i odrasli oblik (imago). Prve tri faze su vezane za vodeno stanište i one obično traju od 5 do 14 dana.

Tretman se radi ULV tehnikom sa zemlje, preparatom koji je na bazi aktivne materije deltametrin. Ovaj preparat je toksičan za pčele, te se mole pčelari da svoje košnice zatvore ili uklone na udaljenost od najmanje 5 kilometara od mesta vršenja tretmana.

Dejstvo navedenog preparata traje tri dana.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3990

Povezana vest

Povezane teme

komarci Subotica

zaprašivanje komaraca

suzbijanje komaraca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.