Komentara: 0
Pregleda: 3457

Novo područje rada u Politehničkoj školi

06.02.2014. u 15:53h
Izvor: RTV Yueco
Politehnička škola će od naredne školske godine imati i četvrto područije rada i to područije Kultura, umetnost i javno informisanje, koje obuhvata veliki broj profila, dok je Politehnička škola verifikovana, za sada, samo za jedan profil Likovni tehničar. Za ovaj profil se organizuje poseban prijemni ispit koji će se održati pre ostalih, ali će se održati i probni prijemni za nešto više od mesec dana. Oni koji žele da upišu ovaj smer, svakako bi trebalo da poseduju naklonost prema kulturi i umetnosti, ali i određenu dozu talenta.
Novo područje rada u Politehničkoj školi

Likovni tehničar obuhvata veliki broj stručnih predmeta kao što su crtanje, slikanje, vajanje, grafiku, fotografiju, kao i još mnogo drugih predmeta za koje učenici treba da poseduju određeni talenat, ali i veliku želju i volju da savladaju sve ove tehnike. S obzirom na to da Subotica ima vrednu kulturološku tradiciju, učenici bi posle završetka škole mogli da se uključe u kulturni život grada, ali isto tako njihovo znanje će im omogućiti dalji nastavak školovanja na srodnim fakultetima koji se bave umetnošću.

Dakle učenici koji polože prijemni ispit za neke druge smerove u istoj školi, neće moći da se prebace na smer Likovni tehničar, ukoliko nisu polagali ovaj poseban prijemni. Isto tako ni učenici drugih škola ne mogu da se prijave na ovaj smer nakon položenog prijemnog ispita u npr. Gimnaziji, Ekonomskoj, ili bilo kojoj drugoj srednjoj školi.

Učenici koji žele da dođu na probni prijemni ispit koji će se održati 29. marta, mogu da se prijave u sekreterijatu škole, dok će se prijave za sam prijemni održati krajem maja, takođe u Politehničkoj školi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3457
Povezane teme

politehnička srednja škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.