Komentara: 9
Pregleda: 7517
Foto

Novo ambulantno vozilo za Dom zdravlja

23.05.2017. u 17:40h
Izvor: Subotica.com
Zahvaljujući donaciji ASB (Arbeiter-Samariter-Bund) iz Nemačke, Dom zdravlja u Subotici dobio je danas novo ambulantno vozilo i vrednu opremu za ambulantu u Kumičićevoj ulici.
Novo ambulantno vozilo za Dom zdravlja

Novo vozilo služiće za bolje funkcionisanje novoizgrađene ambulante ali i za ostale potrebe Službe hitne medicinske pomoći. Cela donacija, vozilo i oprema vredna je oko 30 hiljada evra. I sama ambulanta u Kumičićevoj ulici izgrađena je od strane organizacije ASB, sredstvima Ministarstva spoljnih poslova Nemačke.

Po rečima Hansa Ulriha Pafmana, predsednika upravnog odbora ASB Bavarska i član parlamenta pokrajne Bavarske, ova organizacija je uvek spremna da pomogne našem gradu.

- U Subotici živi veliki broj mladih ljudi, ovde je bilo puno volonterskog rada i osećamo da ona, kao i cela Srbija, pripada Evropskoj uniji. Želimo da pomognemo ovom regionu da se poveže a naročito na polju volonterskog rada – istakao je Pafman. - To je upravo razlog zašto radimo na intenziviranju saradnje. Želimo puno sreće i uspeha u radu nove ambulante.

Novo ambulantno vozilo za Dom zdravlja

U ime Inicijative za razvoj i saradnju, partnerske organizacije, donaciju izvršni direktor Miodrag Nedeljković, poručujući da će se ovakve akcije nastaviti.

- Sve je počelo kao ideja, nastala kao odgovor na migrantsku krizu, preraslo je u partnerstvo a sada mi se čini da sa Gradom Subotica i Domom zdravlja imamo neku vrstu prijateljstva – naglasio je Nedeljković. - Drago mi je da smo uspeli da povežemo donatore iz Nemačke sa realnom situacijom i potrebama koje postoje ovde na terenu.

Ova donacija je veoma značajna za naš grad, jer će omogućiti brži i kvalitetniji rad medicinskih službi na terenu.

- Ovim ćemo poboljšati zdravstvene usluge u gradu, a samim tim će i naši građani biti zadovoljni. Ovo je samo početak naše saradnje i nadam se da ćemo nastaviti i dalje – poručila je menadžerka Grada Zagorka Panić.

Novo ambulantno vozilo za Dom zdravlja

Sa ovim novim vozilom, Dom zdravlja trenutno na raspolaganju ima deset saniteta, a realna potreba je 15 novih i ispravnih vozila.

- Zahvaljujem se na sredstvima da se izgradi i opremi ova ambulanta, kao i na vozilu, koje ćemo prvenstveno koristiti za potrebe rada ove ambulante, ali i za potrebe Hitne pomoći, odnosno građana cele Subotice – izjavila je dr Mila Bogdanović Dujmić, direktorka Doma zdravlja. - Što se tiče opreme sve smo dobili – sterilizator, dva inhalatora, EKG aparat i opremu za merenje pritiska  i sve ostalo što je potrebno za rad ambulante. Naša vozila prelaze veliki broj kilometara i dnevno ispadaju iz upotrebe, jer se kvare, i dobro bi bilo da bar svake dve godine dobijemo po jedno novo vozilo.

Novo ambulantno vozilo za Dom zdravlja

Izvor: Subotica.com
Primopredaja ambulantnog vozila i opreme za novoizgrađenu ambulantu Primopredaja ambulantnog vozila i opreme za novoizgrađenu ambulantu Primopredaja ambulantnog vozila i opreme za novoizgrađenu ambulantu Primopredaja ambulantnog vozila i opreme za novoizgrađenu ambulantu Primopredaja ambulantnog vozila i opreme za novoizgrađenu ambulantu Primopredaja ambulantnog vozila i opreme za novoizgrađenu ambulantu Primopredaja ambulantnog vozila i opreme za novoizgrađenu ambulantu Primopredaja ambulantnog vozila i opreme za novoizgrađenu ambulantu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 7517
Povezane teme

donacija

donacija domu zdravlja

zagorka panić

mila bogdanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.