Komentara: 6
Pregleda: 4879

Novih 34,8 miliona iz Uprave za kapitalna ulaganja za Opštu bolnicu

27.07.2015. u 23:05h
Izvor: RTV Yueco
Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine dodelila je novih 34,8 miliona dinara za opremanje Opšte bolnice u Subotici.
Novih 34,8 miliona iz Uprave za kapitalna ulaganja za Opštu bolnicu

Kako je saopšteno iz ove uprave, za adaptaciju dela operacionog bloka odobreno je 20, 3 miliona, za projekat implementacije sistema za distribuciju, komunikaciju i arhiviranje medicinskih slika - PACS sistem 7,9 miliona, a za projekat nabavke plazma sterilizatora 6,6 miliona dinara.

Sredstva su dodeljena po javnom konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti zdravstvene zaštite vrednom skoro 255 miliona dinara.

“Finansiranjem projekata sanacije zdravstvenih ustanova i nabavkom najsavremenije medicinske opreme, Uprava je podržala opredeljenost Pokrajinske vlade da je zdravlje građana Vojvodine na prvom mestu, jer ulaganje u kvalitetniju i efikasniju zdravstvenu zaštitu na teritoriji Vojvodine jeste sigurno ulaganje u budućnost. Ulaganjem u zdravstvo, obezbeđuje se bolji uslovi za rad u zdravstvenim ustanovama, a samim tim i obezbeđuju svi neophodni uslovi za obezbeđenje zdravstvene zaštite koja je jednako dostupna svim građanima Vojvodine” – saopšteno je iz uprave.

Ovo je druga ovogodišnja podrška fonda bolnici, nakon što je proletos odobreno nešto više 48 miliona dinara za nekoliko projekata.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 4879
Povezane teme

bolnica

opšta bolnica

uprava za kapitalna ulaganja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.