Komentara: 13
Pregleda: 6824

Novi vatrogasci-spasioci u uniformi do kraja godine

19.05.2021. u 14:09h
Izvor: Subotica.com
Konkurs Ministarstva unutrašnjih poslova za prijem polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova je u toku, a za teritoriju koju pokriva Vatrogasno-spasilački bataljon Subotica raspisan je konkurs za devet kandidata, odnosno po tri u Subotici, Staroj Moravici i Malom Iđošu.
Novi vatrogasci-spasioci u uniformi do kraja godine

Oni koji se prijave na konkurs i odluče da postanu vatrogasci-spasioci, treba da znaju da nijedan radni dan u ovoj uniformi nije isti. Kako predočava Goran Ljubisavljević, komandant subotičkog Vatrogasno-spasilačkog bataljona, u svakom trenutku može da zazvoni telefon i da dobiju uzbunu, nakon čega u vrlo kratkom roku moraju da izađu na teren i intervenišu.

- Ta intervencija može da bude požar, poplava, smetovi, a veoma su česte i tehničke intervencije u saobraćaju. To je osnova i uvek moramo da budemo u pripravnosti i spremni za izlazak na teren - kaže Ljubisavljević. - Ukoliko nema intervencija, svakoga dana se kontrolišu i pregledaju vatrogasne sprave, oprema i vozila, a vrši se i obuka i uvežbavanje vatrogasaca. 

Novi vatrogasci-spasioci u uniformi do kraja godineZainteresovani kandidati mogu da se prijave na konkurs do 25. maja, pod uslovom da su državljani Srbije uzrasta od 19 do 30 godina, obrazovanja najmanje srednje stručne spreme, da poseduju minimalno vozačku dozvolu B kategorije, uz uslov da se u roku od 18 meseci položi za C kategoriju i da imaju najmanje godinu dana prebivalište na teritoriji opštine za čije odeljenje konkurišu. Takođe, kandidati treba da poseduju određene psiho-fizičke sposobnosti za obavljanje posla vatrogasca-spasioca, kao i da nemaju bezbednosne smetnje koje mogu predstavljati prepreku za rad u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

- Obuka za izabrane kandidate počeće u avgustu i očekujemo da do kraja godine novi vatrogasci-spasioci počnu da rade - poručuje Ljubisavljević.

Detaljnije informacije o konkursu, zainteresovani kandidati mogu da dobiju na stranici Centra za osnovnu policijsku obuku, odnosno u Policijskoj upravi Subotica ili putem telefona 024/630-319.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 10 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 6824

Povezana vest

Povezane teme

vatrogasci

vatrogasna četa

vatrogasna služba

vatrogasno spasilački bataljon subotica

goran ljubisavljević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.