Komentara: 1
Pregleda: 2219

Novi ubedljiv trijumf fudbalerki Spartaka u kvalifikacijama za Ligu šampiona

26.08.2017. u 11:47h
Izvor: Subotica.com
Prvak Srbije u ženskom fudbalu, Spartak upisao je novu pobedu na kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona u Crnoj Gori. U meču drugog kola, devete grupe Subotičanke su savladale domaću Breznicu sa 6:0 i načinile korak više ka prvom mestu u grupi.
Novi ubedljiv trijumf fudbalerki Spartaka u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Od starta su golubice diktirale tempo i već u četvrtom minutu povele golom Sare Pavlović. Dobrom igrom sve češće su stvarale prilike za gol. Marija Radojičić bila je u prodoru, Jankov ju je oborila u kaznenom prostoru, a Violeta Slović sa bele tačke donela prednost Spartaku.

Kao i na prvom meču Radojičićeva je najviše muke zadavala odbrani protivnika. U 30. minutu prevarila je igračice Breznice i posle asistencije Krstanoske loptu poslala u gol Crnogorki za 3:0. Tačku na prvi deo posle dobrog dodavanja Anđele Frajtović, stavila je Slovićeva i dovela Subotičanke u vođstvo od 4:0.

Nastavak nije doneo mnogo promena na terenu, samo još dva gola šampionu Srbije. Kontrolisale su Subotičanke igru, nisu dozvolile protivniku ni jednog trenutka da ugrozi gol Kostićeve.

Nakon prekida i dobro izvedenog kornera Matićeve, Nina Dorin je zatresla mrežu Breznice za 5:0. Na isteku 90. minuta Simona Krstanoska postavila je konačnih 6:0 za pobedu i korak bliže ka cilju, osvajanju prvog mesta u grupi.

Spartak – Breznica 6:0 (4:0)
Pavlović 4', Slović 29' (p), 43', Radojičić 30', Dorin 76', Krstanoska 90'

Spartak: Kostić, Krstanoska, Vajda, Slović, Frajtović, Nasimento (Matić), Bruč (Mostarac), Radojičić, Filipović (Marenić), Dorin, Pavlović.

Breznica:  Bajčetić (Čabarkapa), Rondović, Jankov, Lončar, Bojat, Vraneš (Novović), Smiljković, Varda, Đurković, Lazarević, Horvat (Krivokapić).

U susretu drugog kola 9. grupe Norvežanke su slavile pobedu od 6:2 nad Kirjatom.

Tabela grupe 9 nakon drugog kola

1. Spartak - 2 2 0 0 13:1 6
2. Avaldneš - 2 2 0 0 8:3 6
3. Breznica - 2 0 0 2 1:8 0
4. Kirjat - 2 0 0 2 3:13 0

Mečevi trećeg kola igraju se u ponedeljak 28. avgusta, a sastaju se Avaldneš – Spartak u Nikšiću, a Breznica – Kirjat (Izrael) u Podgorici. Obe utakmice počinju u 17 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2219
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

uefa liga šampiona za žene

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.