Komentara: 12
Pregleda: 7855
Foto

Novi stanovnici Zoo vrta

15.04.2020. u 15:05h
Izvor: Subotica.com
Za svega mesec i po dana, Zoološki vrt na Paliću postao je bogatiji za četiri nova stanovnika. U pitanju su mladunci antilope, lame, dikobraza i emua.
Novi stanovnici Zoo vrta

Iako je Zoo vrt zatvoren za posetioce još 22. marta, to ne znači da u njemu nema života. Naprotiv, lepo vreme izvelo je životinje iz svojih jazbina da se ogreju na prolećnom suncu, ozelenilo drveće i prošaralo travu cvetovima raznih boja, a tu je i novo potomstvo na opštu radost svih koji se brinu o stanovnicima vrta.

- Od pre mesec i po dana imamo dve ženke, odnosno po jedno mladunče eland antilope i aplaka lame, a prošle nedelje rođeni su mladunče dikobraza i emua, za koje još ne znamo kog su pola, jer se nalaze u svojim jazbinama sa roditeljima - kaže Jelena Toljagić, koordinatorka obrazovnih i promotivnih aktivnosti u Zoološkom vrtu Palić. - Mladunci su zdravi, o njima se brine naš veterinar, kao i timaritelji koji ih tokom hranjenja i čišćenja obilaze svakog dana po dva puta.

Novi stanovnici Zoo vrta

Novi stanovnici Zoo vrta

Bez obzira na vanredno stanje, Zoo vrt na Paliću funkcioniše uobičajeno, dodaje naša sagovornica, pa se tako baštovani brinu o botaničarskom, a timaritelji i veterinari o životinjskom delu vrta, a jedino što nedostaje su posetioci.

- Životinje imaju svoj uobičajeni ritual, redovno ih puštamo napolje, jedu dva puta dnevno i tu prosto nema nikakve razlike. Naši timaritelji dolaze po svojim smenama, baštovani vode brigu o cveću i zelenilu i kada biste pogledali kako funkcioniše Zoo vrt, sve je potpuno isto, samo što posetilaca nema - dodaje Toljagić.

Novi stanovnici Zoo vrta

Novi stanovnici Zoo vrta

Novi stanovnik palićkog Zoo vrta od danas je i jedna nepovređena ali iscrpljena roda koja je nađena u okolini Zrenjanina, izvan svog staništa, te je prebačena na krajnji sever Srbije kako bi se oporavila, prikupila snage za poletanje, a potom izabrala sledeću destinaciju.

Kako su neke životinje iskoristile lepo vreme pogledajte u nekoliko fotografija u nastavku.

Novi stanovnici Zoo vrta

Novi stanovnici Zoo vrta

Novi stanovnici Zoo vrta

Novi stanovnici Zoo vrta

Novi stanovnici Zoo vrta

A posetioci će moći da posete Zoološki vrt po okončanju vanrednog stanja, kada se i očekuje da će njegove kapije biti otvorene za sugrađane. Do tada, uživajte u fotografijama novih stanovnika ove oaze biljnog i životinjskog sveta na Paliću.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 nedelju
Komentara: 12
Pregleda: 7855

Povezane vesti

Povezane teme

ZOO vrt Palić

vanredno stanje

zoološki vrt na paliću

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.