Komentara: 8
Pregleda: 6825

Zoološki vrt na Paliću od danas ponovo radi

29.04.2020. u 16:00h
Izvor: Subotica.com
Nakon nešto više od mesec dana, kapije Zoološkog vrta na Paliću od danas su ponovo otvorene za posetioce. Radno vreme blagajne je od 9 do 16 časova, dok će radno vreme za prvomajske praznike biti usklađeno sa odlukom o policijskom času.
Zoološki vrt na Paliću od danas ponovo radi

Usled ublažavanja restriktivnih mera, Zoo vrt na Paliću od danas ponovo radi, a kako je u pitanju boravak na otvorenom, posetioci nisu u obavezi da nose maske i rukavice. Ipak, to ne znači da preventivne mere nisu preduzete, objašnjava Jelena Toljagić, koordinatorka obrazovnih i promotivnih aktivnosti u Zoološkom vrtu.

- Zatvoreni prostori kao što su velika papagajnica i eko centar, gde borave papagaji, krokodili, zmije, ostaće zatvoreni za posetioce, jer su u pitanju mali i uski prostori gde ne bi trebalo da se okuplja više ljudi, a sve na otvorenom biće slobodno za šetnju. Takođe, istakli smo obaveštenje da posetioci treba da održavaju socijalnu distancu, te da ako primete da je kod neke životinje gužva, malo pričekaju i drže odstojanje od dva metra - kaže Toljagić.

Zoološki vrt na Paliću od danas ponovo radi

A prva poseta Zoo vrtu nakon nešto više od mesec dana za sugrađane će biti posebna, jer će po prvi put moći da vide i nova potomstva koja su u proteklom periodu došla na svet. Ova oaza biljnog i životnjiskog sveta na Paliću u međuvremenu je postala bogatija za mladunce antilope, lame, dikobraza i emua, a od petka i za još jednu prinovu.

- Rodila se još jedna beba alpaka lame. U pitanju je zdrava ženkica i sve nas raduje što smo brojčano jači - ističe naša sagovornica.

Zoološki vrt na Paliću od danas ponovo radi

Radno vreme Zoo vrta na Paliću je od 9 do 16 časova, dok će se radno vreme za prvomajske praznike, kao i za naredni period, prilagođavati odluci o policijskom času.

- Kako se policijski čas bude skraćivao, produžavao ili ukidao, tako će i Zoo vrt menjati svoje radno vreme, te je najbolja preporuka posetiocima da prate naš zvanični sajt ili Fejsbuk stranicu, gde redovno objavljujemo sva važna obaveštenja - poručuje Toljagić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 10 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 6825

Povezana vest

Povezane teme

ZOO vrt Palić

vanredno stanje

zoološki vrt na paliću

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.