Komentara: 29
Pregleda: 5216

Foke ponovo u Zoološkom vrtu

11.01.2021. u 13:55h
Izvor: Subotica.com
Nakon što je godinu dana bio prazan, bazen za foke u Zoološkom vrtu na Paliću ponovo ima stanare. Od kraja decembra u njemu plivaju dve foke, mužjak Beni i ženka Kuksa, koji su stigli kao poklon iz Zoo vrta u Njiređhazu.
Foke ponovo u Zoološkom vrtu

Beni star 19 godina i punoletna Kuksa rođeni su u Cirihu, a od 2005. godine bili su redovni stanovnici Zoološkog vrta u Njiređhazu. Kako vrt u Mađarskoj ima više foka, odlučili su da ovaj simpatičan par poklone Zoo vrtu na Paliću, koji je godinu dana bio bez ovih vodenih sisara.

- Vrlo lepo su se prilagodili i odmah su počeli da plivaju, što je dobar pokazatelj da su se adaptirali na novu okolinu, izgled bazena i mesto za odmaranje. Prve obroke su dobili već taj dan kada su stigli, tako da sa ishranom nemaju problema, a ni u pogledu treninga dolaska na komandu, koji je takođe uspešan. Možemo da kažemo da se ponašaju kao da su oduvek tu - kaže Jelena Toljagić, koordinatorka obrazovnih i promotivnih aktivnosti u Zoo vrtu na Paliću.

Foke ponovo u Zoološkom vrtuProšla godina u ovoj oazi biljnog i životinjskog sveta na Paliću protekla je u znaku života, jer su na svet došli mladunci antilope, lame, dikobraza, emua, patagonijske mare i sove ušare. I ova godina je počela veselo, rođendanom mrkog medveda Medenog koji je 1. januara napunio 11 godina.

- Naš Medeni je dočekao rođendan napolju, pošto nema zimsko spavanje, a osim što svaki dan dobija raznorazne poslastice, za ovu priliku smo mu pripremili plazma tortu sa bananama kako bi se počastio za rođendan - dodaje Toljagić.

Foke ponovo u Zoološkom vrtuZoološki vrt na Paliću radi po zimskom radnom vremenu, svakog dana od 9 do 15 časova, a cena ulaznice se nije menjala, te je za pojedinačnu potrebno izdvojiti 300 dinara, roditeljsku 800 dinara, dok za decu do 15 godina i penzionere košta 200 dinara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 29
Pregleda: 5216

Povezane vesti

Povezane teme

ZOO vrt Palić

zoološki vrt na paliću

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.