Komentara: 3
Pregleda: 2627

Novi prostori za slona i mrkog medveda

30.07.2012. u 19:43h
Izvor: RTV Yueco
Iako je u vreme velikih vrućina broj posetilaca bio nešto manji od uobičajenog, leto u ZOO vrtu biće ocenjeno kao veoma uspešno kada su u pitanju radovi na rekonstrukciji objekata. U toku su radovi na oplemenjivanju spoljašnjeg prostora kućice za slona, kao i izgradnji novog prostora za mrkog medveda. Ovog leta palićki ZOO vrt postao je bogatiji i za nekoliko mladunaca.
Novi prostori za slona i mrkog medveda

Od ove godine slonica Marta imaće potpuno nov životni prostor. Radovi na enterijeru zimske bašte delimično su završeni, a sada su u toku radovi na uredjenju spoljašnjeg ispusta. U skladu sa standardima o držanju životinja, slonica će uskoro uživati u vodopadu sa jezercetom i novoj hranilici, te će umesto tuširanja crevom, ubuduće moći sama da se rashladjuje. Najdinamičnije su aktivnosti na novoj volijeri za mrkog medveda. Posle više od 60 godina biće napravljen prostor koji u potpunosti odgovara potrebama ove životinje.

Sredstva za ove adaptacije obezbeđena su iz budžeta, a do kraja godine trebalo bi da budu započeta još četiri projekta za koja je ZOO vrt konkurisao kod Fonda za zaštitu životne sredine. Vrednost investicije, kojom će ZOO vrt dobiti novu majmunaru, objekat za prihvat tropskih ptica, prihvat reptila i prihvatilište za medvede i vukove je je oko 50 miliona dinara. Leto je uspešno i kada su u pitanju najmlađi stanovnici ZOO vrta.

Kada se pre tri meseca rodila, Džuli je bila veličine dlana. Jedan od zaposlenih u ZOO vrtu odneo ju je kući, odgajio na cuculu iz razloga što roditelji u zatočeništvu znaju da pojedu svoje mladunce. Kada odraste Džuli će biti vraćena u volijeru sa svojim roditeljima.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2627
Povezane teme

zološki vrt Palić

ZOO vrt Palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.