Komentara: 1
Pregleda: 3780

Novi prostor za novo odeljenje u Medicinskoj srednjoj školi

05.08.2013. u 17:04h
Izvor: RTV Yueco
U većini subotičkih škola letnji raspust je iskorišćen za popravke i adaptacije, kako bi sve bilo spremno za dolazak đaka 1. septembra. Jedna od škola, koja će u novoj školskoj godini dobiti više đaka i novi prostor je Srednja medicinska škola. Za adaptaciju potkrovlja, u kojem će biti smešten Kabinet za zdravstvenu negu, iz gradskog budžeta izdvojeno je oko 2,5 miliona dinara.
Novi prostor za novo odeljenje u Medicinskoj srednjoj školi

Zbog velikog interesovanja učenika, kao i potreba na tržištu rada, ove školske godine u Srednjoj medicinskoj školi, pored standardna četiri odeljenja prvaka, školovaće se i jedno novo odeljenje,  medicinska sestra-akušer. Kako bi škola spremno dočekala veći broj prvaka,iz gradskog budžeta  izdvojena su sredstva u iznosu od oko 2,5 miliona dinara.

Zbog kontantnog povećanja broja đaka, raste i potreba da škola dobije veći broj specifičnih kabineta sa području rada zdravstvo i socijalna zaštita. Tako će i tavanski  prostor koji je izgrađen 2008. godine, a koji je prvobitno bio namenjen za domarski stan dobiti novu namenu tj. biće preuređen u Kabinet za zdravstvenu negu.

U novoj školskoj godini, Srednja medicinska škola imaće 22 odeljenja, 9 opšeg smera i 11 za obrazovanje profila: medicinska sestra vaspitač, fizioterapeutski tehničar, sanitarno ekološki tehničar, farmaceutski tehničar, ginekološko-akušerska sestra i stomatološka sestra. Prvi razred ove godine upisao je 151 učenik, koji će se školovati na dva nastavna jezika.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3780
Povezane teme

medicinska srednja škola

srednja medicinska škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.