Komentara: 24
Pregleda: 8233

Novi investitori iz Italije u Subotici

16.05.2013. u 16:22h
Izvor: RTV City
Predstavnici Grada i italijanskih firmi "Perseo" i "GC013", potpisali su danas ugovore o kupovini zemljišta u Industrijskoj zoni Mali Bajmok.
Novi investitori iz Italije u Subotici

Da Subotica zaista privlači investitore, dokazali su Antonio Brotini, vlasnik firme „Perseo“ i Giacomo Corfi, vlasnik preduzeća „GC013“ koji će naredne godine otvoriti svoje proizvodne pogone u Privrednoj zoni Mali Bajmok.

Ova dva italijamska investitora, od kojih jedan već devet godina posluje u našem gradu, zaposliće 300 Subotičana.

Prema rečima gradonačelnika Modest Dulića, naš grad je komparativnim prednostima koje se očituju kroz geografski položaj, naslonjenost na Koridor 10, infrastrukturno opremljeno građevinsko zemljište, brzu administraciju, ali i sposobnu radnu snagu i doslednost u sprovođenju svih zakonskih normativa i procedura, pokazao da je nulta tačka tolerancije za nezakonite aktivnosti.

Italijanska firma Perseo jedna je od najstarijih italijanskih firmi u proizvodnji obuće. U našem gradu posluje već devet godina pod imenom „Leonardo“ i zapošljava 160 Subotičana. Inače, Srbija je prva zemlja u koju je izmeštena proizvodnja i u narednom periodu nastaviće se dalja ulaganja u proizvodnju. Naredne godine se očekuje završetak nove hale, a u prvoj fazi poslovanja biće zaposleno 50 osoba. Tokom 2015. godine u planu je zapošljavanje još 150 Subotičana.

Firma „GC013“ takođe je jedna od najpoznatijih italijanskih firmi za proizvodnju odeće od kože. Svojim triesetogodišnjim iskustvom i visokim kvalitetom postala je prepoznatljiva u svom domenu rada. Do kraja 2013. godine u planu je završetak projekta, a tokom 2014 i otvaranje proizvodnog pogona. U ovoj fabrici biće zaposlena isključivo ženska radna snaga, odnosno posao će naći 50 Subotičanki.

Prema programu poslovanja fabrike „GC013“ radiće se i na razmeni saznanja, te će određeni broj radnika iz Subotice biti obučavan za rad u Italiji, dok će jedan broj italijanskih tehničara dolaziti u subotičku fabriku i obučavati zaposlene. S obzirom da se preduzeće „Leonardo“ koje već postoji u Subotici i nova firma „Perseo“ bave istom delatnosti, otpuštanja radnika i prekida proizvodnje neće biti, već će u nekom narednom periodu, pomenuta firma biti premeštena u Privrednu zonu Mali Bajmok.

Izvor: RTV City
Italijanski investitori "Perseo" i "GC013" - Potpisivanje Ugovora Italijanski investitori "Perseo" i "GC013" - Potpisivanje Ugovora Italijanski investitori "Perseo" i "GC013" - Potpisivanje Ugovora Italijanski investitori "Perseo" i "GC013" - Potpisivanje Ugovora Italijanski investitori "Perseo" i "GC013" - Potpisivanje Ugovora Italijanski investitori "Perseo" i "GC013" - Potpisivanje Ugovora Italijanski investitori "Perseo" i "GC013" - Potpisivanje Ugovora Italijanski investitori "Perseo" i "GC013" - Potpisivanje Ugovora
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 8233
Povezane teme

investicije u Suboticu

privredna zona mali bajmok

italijanska fabrika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.