Komentara: 47
Pregleda: 12971

Novi investitor stiže na Palić

14.02.2018. u 15:48h
Izvor: Subotica.com
Pored velnes centra koji će na jezerskoj obali graditi Grad Subotica, a za šta je u budžetu planirano 120 miliona dinara, ove godine možemo očekivati i jednog privatnog investitora.
Novi investitor stiže na Palić

Još uvek nema zvaničnih potvrda ko će uložiti u izgradnju turističko-komercijalnog prostora između Senćanskog puta i Palića, ali se zna da Plan detaljne regulacije, koji je trenutno u proceduri ranog javnog uvida, finansira Fehran Sejdović, privrednik sa prebivalištem u Nemačkoj, a poreklom iz Sjenice.

Prema planu, koji je izradilo JP za upravljanje putevima, urbanizam i izgradnju, na parcelama uz Senćanski put planira se izgradnja komercijalnih prostora – benzinske pumpe sa pratećim sadržajima, dok se prema jezeru planira izgradnja više turističkih smeštajnih objekata sa pratećim ugostiteljskim i sportsko-rekreativnim sadržajima.

- Planom obuhvaćen prostor je planiran da se sastoji iz dve urbanističko namenske celine, uzajamno povezane u jedan jedinstveni poslovno-ugostiteljsko-turistički kompleks, preko zajedničkog saobraćajnog priključka na Senćanski put koji će omogućiti povez planiranih internih saobraćajnica na javnu površinu. Razlozi za izradu plana su unapređenje privredne delatnosti banjskog turizma, kojim se ujedno planski podržava i podstiče urbo-ekonomski razvoj užeg i šireg područja, kao i očuvanje prirodnih vrednosti i poboljšanje kvaliteta životne sredine – navodi se u objašnjenju.

Novi investitor stiže na Palić

Pored ovih investicija, biser Panonske ravnice ove godine očekuju i druge investicije. Pokrajina će uložiti 55,3 miliona dinara za uređenje i urbano opremanje Velikog parka i nastavak izgradnje pešačke staze duž obale jezera Palić, a nastaviće se radovi na rekonstrukciji Letnje pozornice, Velike terase i Muškog štrada.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 47
Pregleda: 12971

Povezana vest

Povezane teme

jezero palić

banjski turizam

spa centar palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.