Komentara: 6
Pregleda: 7299

Novi inkubator za subotičku Bolnicu

18.09.2012. u 19:14h
Izvor: RTV Yueco
Predstavnici Fonda B92 isporučili su ukupno treći inkubator doniran subotičkoj bolnici tokom akcije „Bitka za bebe“, a sredstva za današnji inkubator obezbeđena su zajedničkom akcijom Rotari kluba Subotica, Rotari kluba Palić, Komore mladih JCI Subotica i organizacije „Know How“.
Novi inkubator za subotičku Bolnicu

U Subotici se godišnje rodi od 1400 do 1500 beba, a čak 40 odsto koristi inkubator. Vrednost ove donacije je oko milion dinara.

U okviru ove akcije krajem prošle godine Rotari klub Subotica je pozvao prijatelje iz Rotari kluba Palić i Komore mladih JCI Subotica da zajedničkim naporima pribave sredstva za nabavku jednog inkubatora. Ovoj društveno odgovornoj akciji tada se odazvao veliki broj firmi, organizacija i pojedinaca.

Kako je na poccetku ove akcije rečeno, najstariji inkubator u Opštoj bolnici Subotica u funkciji je četvrt veka, dok je vecćina ostalih stara preko 15 godina. Na godišnjem nivou, u ovoj ustanovi se rodi od 1400 do 1500 beba, a čak 30 do 40 odsto njih koristi inkubator pa je utoliko značaj ove akcije veći.

Inkubator za bebe

Prethodna dva inkubatora dodeljena odeljenju neonatologije u Opštoj bolnici Subotica obezbeđena su sredstvima subotičkog preduzeća Alpak i javnog preduzeća “Vojvodina šume”.

Koordinator akcije „Bitka za porodilišta“, Ilir Gaši je tokom obilaska odeljenja neonatologije najavio nastavak borbe za nabavku i druge opreme kojom ova institucija oskudeva kao što je neonatalni ventilator, reanimacioni sto, monitor za praćenje vitalnih funkcija, kao i druge prateće opreme.

Izvor: RTV Yueco
Donacija inkubatora za bebe subotičkoj bolnici u akciji B92 Donacija inkubatora za bebe subotičkoj bolnici u akciji B92 Donacija inkubatora za bebe subotičkoj bolnici u akciji B92 Donacija inkubatora za bebe subotičkoj bolnici u akciji B92 Donacija inkubatora za bebe subotičkoj bolnici u akciji B92 Donacija inkubatora za bebe subotičkoj bolnici u akciji B92 Donacija inkubatora za bebe subotičkoj bolnici u akciji B92 Donacija inkubatora za bebe subotičkoj bolnici u akciji B92
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 7299

Povezana vest

Povezane teme

bitka za bebe

inkubator

inkubatori za bebe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.