Komentara: 9
Pregleda: 2815

Novi ciklus tribina "Subotička Agora"

24.10.2012. u 15:43h
Izvor: SuMedija
U subotu 27. oktobra u prostorijama Arhus centra na Otvorenom univerzitetu od 10 časova, tribinom Partijsko organizovanje i delovanje u gradu započinje novi ciklus „Agore”. Subotička Agora je pokrenuta u januaru 1993. godine kao kritička tribina na kojoj se javno promišlja ono što je od zajedničkog interesa za grad i građane, bez obzira na naciju, veru, jezik, običaje, pol, starost, profesiju i druge specifičnosti svakog pojedinca. Do sada je održano 13 ciklusa Agore.
Novi ciklus tribina "Subotička Agora"

Novi, 14 ciklus Agore će imati pet tribina i trajaće do Nove godine i biće organizovan uz saradnju sa fondacijom „Fridrih Ebert”. Moderator ovog ciklusa će biti Ljubomir Đorđević, a planirano je da bude po dva uvodničara - rekao je Dejan Zvekić, izvršni direktor Otvorenog univerziteta.

U okviru prve trbine (Partijsko organizovanje i delovanje u gradu) u subotu, uvodničari će biti dr Jasminka Dulić, urednik nedeljnika „Hrvatske riječ” i Boško Kovačević, redovni profesor sociologije i poslovne etike na Univerzitetu Singidunum.

Druga tribina pod nazivom Civilitet i vlast odnosno, da li i na koji način građani i nevladine organizacije mogu da utiču na odluke koje donose lokalni organi i skupština će biti održana 3. novembra, a uvodničari će biti Vesela Laloš, novinar i profesor dr Duško Radosavljević.

Sledeća tribina će biti 10. novembra pod nazivom "Šansa za posao i (ne)sigurnost zaposlenih", odnosno tendencije u retanju broja nezaposlenih u toku poslednjih pet godina, a uvodničari će biti Miroslav Vasin, pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, profesor dr Branko Malagurski, direktor Regionalnog centra za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva u Subotici i Dušan Torbica, profesor sociologije.

Četvrta tribina sa temom "Održivi razvoj, investicije i PPP, ekološka politika EU i naša praksa, Lokalni ekonomski akcioni plan" će biti 17. novembra, uz uvodničare profesora dr Stevana Vasiljeva, profesora dr Terezu Skenderović i Duška Guslova.

Na poslednjoj Agori, 24. novembra će tema biti Religijska politika i praksa - da li su sve verske zajednice ravnopravne ili su neke ravnopravnije od drugih, postoji li saradnja između verskih zajednica i na čega se svodi, uvodničari će biti Branislav Filipović magistar socioloških nauka i Tomislav Žigmanov, hrvatski književnik i publicista.

Za više detalja oko uvodničara i tema - pogledajte u povezanoj vesti

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 2815

Povezana vest

Povezane teme

subotička agora

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.