Komentara: 74
Pregleda: 31022

Nove mere od petka, ugostiteljima se skraćuje radno vreme, vikendom neradno

01.12.2020. u 15:15h > 15:43
Izvor: Subotica.com
Od petka, 4. decembra, stupaju na snagu nove mere - ugostiteljski objekti i objekti uslužnih delatnosti moći će da rade samo do 17 sati radnim danima, a vikendom neće moći uopšte da rade.
Nove mere od petka, ugostiteljima se skraćuje radno vreme, vikendom neradno

Vlada Srbije prihvatila je sugestije Kriznog štaba i odobrila uvođenje novih mera, koje između ostalog, podrazumevaju da će restorani, kafići i barovi, klubovi, tržni centri, igraonice, kladionice, prodavnice i svi drugi prodajni objekti moći da rade radnim danima do 17 časova, dok vikendom, od petka u 17 časova do ponedeljka u 5 sati ujutru neće uopšte raditi.

Ovo ograničenje se odnosi i na kozmetičke i frizerske salone, salone lepote, fitnes-centre, teretane i vežbaonice, spa centre i bazene.

Od novih mera izuzete su apoteke, benzinske pumpe (točenje goriva) i dostava hrane putem kurira, koji mogu da rade neograničeno, svih sedam dana u nedelji. Prodavnice prehrambene robe mogu da rade svaki dan do 21 čas, uključujući i vikend. Takođe, pozorišta i bioskopi radiće tokom nedelje i vikendom do 17 časova. Pijace radnim danima mogu da rade regularno, a vikendom od 6 do 15 časova.

Ove mere će, kako saznajemo, biti usvojene u četvrtak na sednici Vlade Srbije, a stupiće na snagu u petak, 04. decembra.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 74
Pregleda: 31022
Povezane teme

korona virus

epidemija korona virusa

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.