Komentara: 1
Pregleda: 4008

Novak Savić isplivao normu za Olimpijske igre mladih

31.05.2017. u 11:09h
Izvor: Subotica.com
Proteklog vikenda na gradskom olimpijskom bazenu u Banja Luci održan je jubilarni 10. međunarodni miting pod nazivom "Banja Luka Open 2017". Spartak-Prozivka je učestvovao sa 5 takmičara koji su osvojili 14 medalja, dok je Novak Savić isplivao normu za Olimpijske igre mladih.
Novak Savić isplivao normu za Olimpijske igre mladih

Plivački klub “Olymp” okupio je na mitingu najbolje takmičare iz regiona i šire, kojih je ukupno bilo preko 360. Najviše prijavljenih klubova bilo je iz Srbije, čak 16, u čega se ubrajaju i selekcije Plivačkog Saveza Vojvodine i Srbije. Bosna i Hercegovana učestvovala je sa 7 klubova, kao i Slovenija, dok su ostali takmičari bili iz Kanade, Hrvatske, Litvanije, Italije i Makedonije.

Plivački klub “Spartak-Prozivka” učestvovao je sa 4 plivača i jednom plivačicom i ostvario vrlo zapažen rezultat osvojivši ukupno pet zlata, osam srebra i jednu bronzu.

Najzapaženije rezultate ostvario je SAVIĆ NOVAK osvojivši zlato u disciplini 50 metara slobodnim stilom čime je vremenom od 24.16 isplivao A normu za EYOF (Europen Youth Olympic Festival), odnosno Evropske Olimpijske igre mladih koji se ove godine održavaju u mestu Đer (Győr) u Mađarskoj.

SEKULOVIĆ SEKUL takođe je postigao odlične rezultate isplivavši 26.50 disciplinu 50 metara leđnim stilom čime mu je falilo svega 30 stotinki da se kvalifikuje za Svetsko Prventsvo. U toj disciplini je u kvalifikacijama osvojio zlatnu medalju dok je u finalu uzeo srebro. Pored toga, trku u disciplini 100 metara leđnim stilom takođe je u pre podnevnim kvalifikacijama završio prvi dok je u finalu bio drugi.

MASTILOVIĆ MINA, nov takmičar ovog kluba odnela je tri srebra i to u disciplinama 50m slobodno, 100 metara slobodno i 200 metara slobodnim stilom.

FERMANOVIĆ BORISLAV osvojio je srebro u disciplini 50 metara prsno, dok je uzeo dva zlata u disciplinama 100 metara i 200 metara prsno.

FARKAŠ BALAŽ  se takođe takmičio u tri discipline odnosno 50 metara prsno, gde je uzeo srebro, 100 metara prsno, gde je takođe uzeo srebrnu medalju i 200 metara prsno gde je na cilj stigao treći.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4008
Povezane teme

plivanje

plivački klub spartak prozivka

lepe vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.