• Pregleda: 4968

Novac za Opštu bolnicu i Gerontološki centar iz pokrajinskog budžeta

Na jučerašnjoj sednici Pokrajinske vlade odlučeno je da se novac iz tekuće budžetske rezerve usmeri, između ostalog, na Opštu bolnicu i ustanove socijalne zaštite, među kojima je i subotički Gerontološki centar.
Novac za Opštu bolnicu i Gerontološki centar iz pokrajinskog budžeta

Iz tekuće budžetske rezerve, institutima za onkologiju i za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici, Opštoj bolnici Subotica i Kliničkom centru Vojvodine, usmereno je 35 miliona dinara. Od dela tih sredstava u subotičkoj Opštoj bolnici finansiraće se stavljanje u funkciju sistema za CT dijagnostiku.

Vlada je odlučila i da 60.3 miliona dinara za sanaciju i opremanje 27 ustanova socijalne zaštite u Vojvodini, među kojima su domovi za decu i omladinu, ustanove za duševno obolela lica i lica ometena u razvoju, gerontološki centri i domovi za stare.

- To je namenski novac namenjen za nabavku medicinske opreme. Još uvek ne znamo tačno o kojoj sumi je reč, ali svaki novac u ustanove socijalne zaštite je dobrodošao – kaže Petar Balažević, direktor Gerontološkog centra. - Drago nam je što u ovoj teškoj godini Pokrajinska vlada misli i nas. Takođe, imamo i pomoć republike, koja nam je obezbedila sanitetsko vozio i 12 miliona dinara za nabavku opreme. Situacija u socijalnoj zaštiti jeste teška, ali uz njihovu pomoć trudimo se da obezbedimo najbolje uslove za život naših korisnika.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

18
Овца за шишање Odgovori
Сад ће се јавити ботови ПСИХОЛОШКИЊА, ДУЛЕ, ИСТИНА, ВОЈО, ФИЋА, АЦО, ЈАЦА, ЛИКВИДАЦИОНИ УПРАВНИК, ПОЗИТИВА, СЕДЛАК И. ИВАНА, ДЕКС, ДРАПО, БАЈЛОНИ, СТЕВО ПАНОСКИ... Похвалиће још један добар потез и успех власти снс-ОВАЦА! Са овим је иста прича као и са позориштем, Y-краком и сл... Народе, стижу нам избори који мора да се добију да би Пинокио и даље владао. У ту сврху вратиће Суботици мрвицу пара које су отели, ако и ово не остане у домену лажних обећања, искуство нас учи!
forest gamp
Dobro da nam je budzet ovoliko pun inace kako bi napredovali. Ide Srbija polako stopama Severne Koreje. Gradicemo mi i Beograd na Vodi ,a sto metara dalje ce cobani cuvati ovce.
tamerlan Odgovori
Da, da, dok se radujemo pomoći od pokrajine, stiže vest da je Subotička lokalna samouprava u 2015 toj godini nezakonito spiskala na plate 500 miliona (???) dinara
Ne može nama niko više pomoći, kraj
drapo Odgovori
@ ovca
Stvarno si ovca za šišanje, dosadan si i svaki dan smaraš i misliš da se u sve razumeš, ajde makar dan-dva nas poštedi tvojih negativnih i sumornih razmišljanja i komentara !!! Idi malo prošetaj, popi piće sa prijateljima (ako ih uopšte imaš), razgovaraj sa ljudima, nije baš sve tako crno kako ti to vidiš ...
Овца за шишање
Разговарам са "обичним" људима свакодневно и, у праву си, није све тако црно, још је црње! Верујем ти да из перспективе ТВОЈИХ пријатеља и твоје перспективе страначког запошљеника, активисте и бота, како ти кажеш није све тако црно, јер живите на грбачи напаћеног народа!
rale Odgovori
neka kupe novu magnetnu rezonancu jer je ovaj aparat cesto u kvaru valjda su ga tako rashodovanog odnekud doneli.
pista Odgovori
ma daj breeee.... to su nase pare, to su novci nasih poreskih obveznika.... koga farbate??? koji bre budzeti te pokrajinski, te republicki kda sve to mi / gradjani/ punimo! SIIIIICCCCC///
komsija Odgovori
Pitam se samo u cijie dzepove idu te pare ... ?
ffilozoff Odgovori
#ovca,kazu da su im ukinuli sendvice,jer im koalicioni partner Vulin nije bio u SU 7 dana,nestalo podriguse,...ALi sad ce oni po naredbi krenuti...a sta je vest?
Овца за шишање
Навикли се ботови на добро, нама овцама је довољно мало сена зими или зелене травице и лишћа с' пролећа! :-)
Liliom Odgovori
@ОВЦА ЗА ШИШАЊЕ Nije tebi lako bolesnice!!!
Овца за шишање
Чуј, лако! Како ће ми бити лако кад твоји упропаститељи владају?! Лако ми је само да изађем на крај са неталентованим ботовима! Ево, после мог првог поста се "постидели", дај позови их, има о чему да се прича, само без ПРОСТАЧКИХ увреда, молим, елегантније и духовитије су добродошле и због моје инспирације!
earthworker Odgovori
DRI je proveravala i finansije Gradskog veća, za koje je konstatovano da je protivno zakonu isplatilo oko 7,4 miliona dinara za plate gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća kojima su nepravilno uvećani koeficijenti u rasponu od 25 odsto do 40 odsto.


mozda je u tom izvestaju za 2015 gadjan najvise maglaji ali meni deluje da su njegovi pomocnici i danas u vrhu lokalne vlasti umesto u istraznom. ako ovo prolazi... lopinama samo nebo je granica.
panonski čamac Odgovori
35mil dinara... dakle 250 hiljada evra. Za 3 ustanove? Vidim da osnovni aparat za CT od Siemensa košta oko 150 hiljada evra. Samo aparat. Ne znam kako ćete to da rasporedite, ali srećno.
kaja Odgovori
Nema nama napredka bez DS-a.
Ovi nam daju neku siću, a mi plaćamo 3+3 miliona evra za naš dom JNA i našu Prvu kasarnu.
Ko je lopov?
forest gamp
Kaja
Ono sto je SPS (sa JUL ,SRS) zapoceo i radio sa svojim partnerima do 2000 to je samo DS sa svojim partnerima overio i zabetonirao do 2012. Sad naprednjaci sa svojim prilepcima
uzimaju zaostali desert koji je pri kraju. Narodi je promakla cinjenica da se stvorilo novo klasno drustvo na srpski nacin u kojem je radnik postao obicna statisticka cifra. Prema tome manite se DS-a a i ostalih . Potrebni su nam novi ljudi sa novim idejama i vrednostima . Ovo dosad je sve vidjeno po sistemu" Isti k.... samo drugo pakovanje".
Sanja Odgovori
@ОВЦА ЗА ШИШАЊЕ Mozda bi propalitetu mogao raditi, a ne da zivis na tudjoj grbaci.
Овца за шишање
Ни више, ни мање, ево мале Сање! Све глупости дроби јер синоћ не доби! Неинтелигентна, ништа није сретна!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.