Komentara: 30
Pregleda: 9775

Novac od reklama na račun JKP "Stadion"

03.10.2016. u 17:28h
Izvor: Subotica.com
Na poslednjoj sednici Skupštine grada odlučeno je da novac od sponzora koji se reklamiraju na parketu Hale sportova, umesto sportskim kolektivima, ići će u budžet JKP "Stadion".
Novac od reklama na račun JKP "Stadion"

Ova odluka naišla je na osudu pripadnika opozicije, koji su tvrdili da novac od sponzorstva treba da ide klubovima, te „da niko ne bi ulazio u halu (da gleda reklame), da nema klubova koji u njoj igraju“.

- Jeste da imamo obezbeđene besplatne termine za treninge i utakmice, ali to nije besplatno, već je plaćeno novcem svih nas.  Oduzmanje prihoda od reklama od klubova i preusmeravanje na račun JKP „Stadion“ je svojevrsno reketiranje, jer da nema naših  utakmica, niko ne bi ni ulazio u halu, niti se u njoj reklamirao – predočila je Josipa Ivanković, odbornica Pokreta za građansku Subotici i predsednica KK „Spartak“. - Hala je gradska, ali zato sportisti ne mogu da koriste teretanu čak i da je plate. Pitam se i zbog čega je cena iznajmljivanja reklamnog prostora u hali pet puta skuplje nego na stadionu. Ovo je sistemski problem i kako da očekujemo da klubovi opstanu, ako im se uskraćuje svaki prihod.

Novac od reklama na račun JKP "Stadion"

Pо rečima Roberta Tota, direktora JKP „Stadion“, mnogo toga je do sada bilo besplatno, što je i preduzeće odvelo u dug od 40 miliona dinara. Teretana je u privatnom vlasništvu i zakupac redovno plaća kiriju.

VIŠENAMENSKI OBJEKAT - Hala sportova u Subotici je višenamenski objekat, primarno opredeljen za sportska takmičenja kao što su košarka, odbojka, rukomet, ali na parketu ove (dve) sale gledamo i boks, rvanje, džudo, karate i mali fudbal. Objekat se izdaje i za potrebe raznih kulturno-umetničkih dešavanja, skupova, konferencija i tome slično.

- Vreme socijalizma je iza nas. Važeći cenovnik je iz 2015. godine i vidno je da se u objekte ulaže i da oni mnogo lepše izgledaju. Zahvaljujući prihodima koje ostvarujemo kroz naplatu tih reklama u prilici smo da značajno poboljšamo uslove u Hali sportova, što je svakako u interesu klubova. Ukoliko ponovo budemo išli na to da sve bude besplatno, vrlo brzo ćemo se vratiti na staro. – poručio je Tot.

Da će novac od reklamiranja na parketu hale ići u nadležno javno preduzeće potvrdio je i Nemanja Simović, član Gradskog veća za sport i omladinu.

- Reč je o nalepnicama na parketu, u centralnom i krugovima ispod koša. Svaki klub može sa strane da postavi reklame svojim sponzora, što oni i koriste. Hala ima svoje sponzore, klubovi treba da privuku svoje. – objasnio je Simović.

Novac od reklama na račun JKP "Stadion"

Besplatno na sve Spartakove mečeve u Hali sportova

Da podsetimo, dogovorom Gradske uprave i JKP "Stadion" odlučeno je se vrati na snagu odluka o besplatnom ulazu za sve zainteresovane koji budu dolazili u Halu sportova da gledaju subotičke klubove. Subotički muški rukometni i košarkaški kolektivi su poslednje dve godine pokušali kroz ulaznice da nadomeste neke troškove, što se povremeno i odrazilo na posećenost.

Kako kažu u Gradskoj upravi. poenta ovog poteza je da gledanje sportskih takmičenja subotičkih klubova bude dostupno svima, čime bi se popularisao sport, a i neposredno se očekuje bolja podrška na tribinama.

Radno leto u Hali sportova

Tokom letnje pauze u JKP "Stadion" bili su vredni i radni, osim onih sezonskih stvari sređen je parket u obe sale, a postavljene su i stolice na sve tribine. U maloj sali gde igraju odbojkaši, odbojkašice i rvači postavljeno je novo osvetljenje, štedljive LED sijalice koje imaju duži vek trajanja, manje troše, a daju više svetlosti.

Novac od reklama na račun JKP "Stadion"

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 30
Pregleda: 9775

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova

nemanja simović

jkp stadion subotica

robert tot

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.