• Pregleda: 5628

Nova savremeno opremljena laboratorija u VTŠ

Studentima Visoke tehničke škola strukovnih studija, od juče je dostupna, savremeno opremljena laboratorija, u okviru koje će moći da razvijaju i realizuju svoje inovatine ideje, pripremaju za takmičenja i rade na projektima u saradnji sa privredom.
Nova savremeno opremljena laboratorija u VTŠ

U prostorijama Visoke tehničke škole strukovnih studija svečano je otvorena laboratorija „IDEALab“. Najsavremenija oprema će studentima omogućiti da kroz rad u laboratoriji realizuju svoje ideje i naprave proizvod, u vidu usluge ili softvera.

Laboratorija je nastala u okviru „Tempus“ projekta, čiju je realizaciju finansijski podržala Evropska unija.

- Projekat povezuje visoke tehničke škole iz zemalja u okruženju i okuplja oko 20-tak partnera. Cilj je da studenti realizuju svoju ideju ili probaju da reše neki problem koji je postavljen od strane firmi iz okruženja. Sa jedne strane, na ovaj način studenti razvijaju preduzetničke ideje, a sa druge ovo je i šansa za njihovu saradnju sa uspešnim kompanijama. Najvažnije je što će studenti videti materijalno izrađenu svoju ideju - kaže rukovodilac „Tempus“ projekta prof. dr Zoran Anišić.

Savremena oprema u vidu računara, softvera, tableta i štampača će omogućiti studentima svih smerova i da se pripremaju za takmičenja, kao i izradu  diplomskog rada, čime će biti unapređen obrazovni proces.

- Zahvaljujući ovoj opremi u školi ćemo moći da ispunimo naš osnovni zadatak, da spojimo teoriju i praksu. Teorijsko znanje koje studenti stiču na svim studijskim programima, sada će moći ovde da primene kao praktično znanje-kaže direktorka Visoke tehničke škole, prof. dr Eva Pataki.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
Djuro Odgovori
I vreme je razvoja! :) otvorite smer radi lakseg zaposljenja nasih deca u Siemensu, Norma Grupi, Drunkenmotoren, Swarowski!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.