Komentara: 42
Pregleda: 9758

Nova radna mesta za 64 Subotičana

05.12.2012. u 17:48h
Izvor: SuMedija
Šezdeset i četiri Subotičana koji su do sada bili bez posla, dobili su, zahvaljujući podsticajima lokalne samouprave, kao i pokrajinske i nacionalne službe za zapošljavanje, stalno zaposlenje kod 37 poslodavaca u gradu.
Nova radna mesta za 64 Subotičana

Za subvencije je izdvojeno 16 miliona dinara, od čega je 11 miliona dao grad, a pored ovih, sezonske poslove u projektu javnih radova dobilo je još 35 naših sugrađana.

Prosečno je poslodavcima uplaćivano po 130 hiljada dinara, ali su oni koji su angažovali teže zaposlive kategorije, odnosno osobe preko 45 godina života, dobijali po 150 hiljada dinara.

- Bio nam je potreban novi, iskusan knjigovođa, pa je izbor pao na jednu 51-godišnju ženu iz Bajmoka, i dobili smo 150 hiljada dinara podsticaja. Danas svaka pomoć dobro dođe, a mi smo ugovorm obavezani da je zadržimo bar dve godine, kao i da joj redovno uplaćujemo plate i prateće poreze i doprinose – kaže Zvonimir Ivanković, vlasnik knjigovodstvene agencije „Inova“ iz Subotice.

Nova radna mesta za 64 Subotičana

Ipak, Živanko Petrušić, preduzetnik iz Subotice, požalio se da je procedura za dobijanje sredstava „trajala čak osam meseci“, a postavio je i pitanje zašto se stranim investitorima daju višestruko veći iznosi kada zapošljavaju nove radnike.

- Javni poziv je raspisan prvog oktobra ove godine i zaista nije tačno da je osam meseci trajala procedura. Što se tiče subvencija, državna politika je takva da se investitorima koji otvaraju bar 50 radnih mesta i imaju ulaganja od minimum 500 hiljada evra, dobijaju i veće subvencije. Prema raspoloživim informacijama, gotovo je izjednačen broj domaćih i stranih investitora koji su na ovaj način dobili veće subvencije, tako da ne stoji ni druga konstatacija – rekao je Zlatko Panić, direktor subotičke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Nova radna mesta za 64 Subotičana

Gradonačelnik Subotice, Modest Dulić, naglasio je da će naredne godine lokalna samouprava, iako će budžet biti realno manji u odnosu na 2012. godinu, izdvojiti više novca za zapošljavanje Subotičana, pre svega teže zaposlivih kategorija.

Nova radna mesta za 64 Subotičana

- U 2013. godini, u ove svrhe će grad izdvojiti bar 15 miliona dinara, a imamo obećanja i od Pokrajinske, odnosno Nacionalne službe za zapošljavanje da će i oni sa još više novca podržati naše aktivnosti, pa će još veći broj nezaposlenih Subotičana dobiti posao – zaključio je Modest Dulić, gradonačelnik Subotice.

Izvor: SuMedija
Dodela sredstava za zapošljavanje Dodela sredstava za zapošljavanje Dodela sredstava za zapošljavanje Dodela sredstava za zapošljavanje Dodela sredstava za zapošljavanje Dodela sredstava za zapošljavanje Dodela sredstava za zapošljavanje Dodela sredstava za zapošljavanje
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 42
Pregleda: 9758
Povezane teme

Zlatko Panić

Grad Subotica

Nacionalna služba za zapošljavanje

posao Subotica

Modest Dulić

subvencije za posao

subvencije za nova radna mesta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.