Komentara: 0
Pregleda: 1770

Nova premijera drame na srpskom jeziku

17.03.2009. u 15:10h
Izvor: RTV Yueco
<p>Treća ovosezonska premijera drame na srpskom jeziku Narodnog pozori&scaron;ta biće prikazana u petak. U pitanju je drama "Putujuće pozori&scaron;te &scaron;opalović" Ljubomira Simovića u režiji Andreja Jusa.</p>
Nova premijera drame na srpskom jeziku

Mladi reditelj iz Slovenije, Andrej Jus, već nekoliko meseci radi sa ansamblom drame na srpskom jeziku. Prema njegovim rečima, ideje vezane za ovu predstavu, uspešno su prenešene i na pozornicu. Tekst Ljubomira Simovića se bavi razlikom i sličnostima stvarnog života i pozorišta i to pokušavaju i da prenesu u ovoj predstavi.

Dramaturg predstave je Miloš Jakovljević, kome je ovo ujedno i prvi profesionalni angažman. On smatra da he sudbina glavnih likova van njihove kontrole, a proističe iz dve različite stvarnosti, ratne i pozorišne.

U predstavi se prepliću likovi iz pozorišta i stanovnici ratom zahvaćenog Užica. Jelena Mihajlović, koja tumači ulogu Sofije Subotić, koja pokušava da previdi ratno okruženje I da živi isključivo u pozorišnoj stvarnosti. Jelena smatra da njen lik u stvari prenosi pitanje cele predstave, a to je da li pozorište može da promeni svet.

Premijeru predstave "Putujuće pozorište šopalović" možete da pogledate u petak u 19 časova i 30 minuta na sceni Jadran Narodnog pozorišta.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1770
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.