Komentara: 1
Pregleda: 3967

Nova pobeda ŽFK "Spartak" u derbiju kola

03.09.2012. u 10:51h
Izvor: ŽFK "Spartak"
U nedeljno prijatno popodne pred oko 500 posetilaca na Gradskom stadionu fudbalerke ŽFK "Spartak" savladale su u derbiju jesenjeg dela prvenstva (3. kolo) ekipu Mašinca sa 3:1. Pobedom nad ljutim rivalkama i dugogodišnjim šampionom države Subotičanke su pokazale da sasvim opravdano i ove godine žele da se okite novom titulom prvaka države.
Nova pobeda ŽFK "Spartak" u derbiju kola

Spartak je tokom cele utakmice držao sve konce igre u svojim rukama i potpuno opravdano i sasvim očekivano uknjižio na svoj konto 3 dragocena boda.

U 30. minutu Jelena Čanković se majstorskim driblingom probila kroz Mašinčevu odbranu, potpuno sama se izborila za pogodnu poziciju, a onda sa oko 25 metara uputila lep šut koji je u blagom luku prevario i preleteo Nevenu Stojaković i završio u mreži. Jedan nula za Spartak i sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

Drugo poluvreme je donelo znatno oštriju igru od strane igračica Mašinca, pa je glavni sudija meča, Danijela Marković, sve češće bila prinuđena da se hvata žutih kartona. U 72. minutu Ivana Kostić koristi grešku Spartakove odbrane i uspeva da izjednači rezultat.

U tim trenutcima utakmica još više dobija na svojoj živosti i u prodoru ka protivničkom golu, u 77-om minutu, u kaznenom prostoru je oborena Adrienne Iven Mihamle i sudiji ništa drugo nije preostalo nego da pokaže na belu tačku. Siguran egzikutor najstrožije kazne bila je Jelena Čanković - rezultat je 2:1.

U 89 minutu, na loptu ubačenu sa leve strane, skače tamnoputa Adrienne Iven Mihamle i za ženski fudbal retko lepim i preciznim udarcem glavom sprovodi loptu u mrežu i postiže konačnih 3:1 za Spartak.

ŽFK Spartak: Ljiljana Gardijan, Marija Ilić, Mirela Tenkov, Željka Radanović, Violeta Slović (K), Sanda Jovanović, Claudine Meffometou Tcheno, Nevena Damjanović (Anja Adamov), Adrienne Iven Mihamle, Jelena Čanković, Marija Radojičić

ŽFK Mašinac: Nevena Stojaković, Miljana Smiljković (Milica Stevanović), Jasna Đorđević, Maja Dimitrijević, Aleksandra Ristić, Ivana Kostić (K), Emilija Smiljković, Milena Nikolić, Ana Lilić (Katarina Elenkov), Slađana Bulatović (Mima Stanković), Nevena Milivojević (Dejana Boškan, Aleksandra Lazarević)

Izvor: ŽFK "Spartak"
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3967
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.