Komentara: 14
Pregleda: 4957

Nova generacija studenata doktorskih studija na Ekonomskom fakultetu

21.11.2014. u 16:49h
Izvor: RTV Yueco
Ekonomski fakultet u Subotici upisao je novu generaciju studenata na doktorskim studijama. Ukupno 12 kandidata će u narednih najmanje tri godine pokušati da dođe do titule doktora nauka. Oni će se usavršavati po novoakreditovanom programu doktorskih studija ovog fakulteta koji je prvenstveno baziran na što većem angažovanju doktoranata na naučno-istraživačkom radu.
Nova generacija studenata doktorskih studija na Ekonomskom fakultetu

Dvanaest kandidata za tituli doktora ekonomskih nauka, od danas, pa u naredne tri ili maksimalno šest godina baviće se naučno-istraživačkim radom, kako bi došli u poziciju da izrade i odrbrane doktorski rad i time steknu ovo prestižno zvanje. Jedan od njih je i Marko Krsmanović, iz Bijeljine, koji je ove studije upisao nakon zavrpenih osnovnih i master studija.

Ovi studenti će se školovati po novoakreditovanom programu Ekonomskog fakulteta, i to na studijskim programima ekonomija, menadžment i biznis i poslovna informatika. U prve dve godine će polagati sedam predmeta i biti u obavezi da izrade pet stručnih radova. Poslednja godina školovanja vezana je za izradu i odbranu doktorske disertacije, a ceo program baziran je na istraživanju i objavljivanju radova.

Od početka bolonjskog procesa do danas, na Ekonomskom fakultetu u Subotici titulu doktora nauka steklo je desetak ekonomista. Međutim, u narednom periodu se očekuje promocija novih doktora nauka, s obzirom da se značajan broj njih nalazi pri kraju izrade svojih disertacija.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 4957
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.