Komentara: 24
Pregleda: 6232

Nisu sva javna preduzeća u dugovima

30.05.2014. u 17:56h
Izvor: Subotica.com
Iako je prethodnih meseci fraza „dubioza“ korištena uz gotovo svako spominjanje javnih preduzeća u gradu, gradonačelnik Jene Maglai je prilikom današnjeg obilaska „Suboticagasa“ istakao da je u ovom javnom komunalnom preduzeću situacija potpuno drugačija, jer je reč o firmi koja nikome ne duguje ni dinara, nema nikakvih potraživanja za subvencijama od lokalne samouprave, a u planu su i značajne investicije.
Nisu sva javna preduzeća u dugovima

- Nekoliko godina u ovom preduzeću, koliko sam upoznat, nije bilo povećanja broja zaposlenih, a od dobiti će u gradski budžet biti uplaćeno između 18 i 20 miliona dinara. I druga javna preduzeća bi trebalo da se ugledaju na ovo - naglasio je Jene Maglai, gradonačelnik Subotice.

U ovom trenutku, u gradu je na gas priključeno 8.250 domaćinstava, koja godišnje, zajedno sa firmama, potroše oko 25 miliona kubika gasa. Dragan Božinović, v. d. direktor „Suboticagasa“ istakao je da preduzeće ne utiče na visinu cene gasa, jer se ona formira na nivou države, te da u Subotici cena gasa nije među najvišima u zemlji.

- I dalje nastavljamo sa akcijom da svi građani koji to žele u ovoj godini mogu dobiti besplatan priključak, a od značajnijih investicija u ovoj godini, prioritet nam je uvođenje gasa u škole i vrtiće u kojima to još nije urađeno – naglasio je Božinović.

Izvor: Subotica.com
Poseta gradonačelnika JKP "SuboticaGas" Poseta gradonačelnika JKP "SuboticaGas" Poseta gradonačelnika JKP "SuboticaGas" Poseta gradonačelnika JKP "SuboticaGas" Poseta gradonačelnika JKP "SuboticaGas" Poseta gradonačelnika JKP "SuboticaGas" Poseta gradonačelnika JKP "SuboticaGas" Poseta gradonačelnika JKP "SuboticaGas"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 6232

Povezana vest

Povezane teme

gradonačelnik Subotice

jene maglai

suboticagas

dragan božinović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.