Komentara: 15
Pregleda: 6420
Foto

Niški bend "Tevarbulebra" pobednik festivala "Omladina 2015"

31.05.2015. u 10:44h
Izvor: Subotica.com
Muzički festival "Omladina 2015" završen je sinoć takmičarskom večeri i koncertima grupa Repetitor i Partibrejkersi. Ovogodišnji pobednik bendova koji su se takmičili za titulu najboljeg je niški sastav "Tevarbulebra".
Niški bend "Tevarbulebra" pobednik festivala "Omladina 2015"

Na Stadionu malih sportova u Subotici sinoć je spuštena je zavesa na festival "Omladina", izdanje za 2015. godinu, tokom kojeg je u mesec dana održan niz koncerta po subotičkim kafićima i klubovima, a završen je sinoć takmičarskom večeri i nastupom rok bendova Repetitor i Partibrejkersi.

Organizator ovogodišnjeg festivala je Kancelarija za mlade grada Subotice, a menifestaciju su pored Grada (500.000 din) pomogli i brojni sponzori. Organizacioni tim festivala su činili Armand Mesaroš, Dejana Baltes, Dario Kostić i Damir Tahiri.

Po rečima Dejane Baltes, kordinatorke lokalne Kancelarije za mlade, cilj festivala "Omladina" je afirmacija novih bendova i njihovih novih autorskih dela.

- "Organizacija festivala pre svega ogleda se u uključivanju mladih volontera, muzičkih bendova, organizacija i institucija koje se bavi mladima sa ciljem da ove godine festival Omladina bude između ostalog, namenjen mladima i da mladi osete da je za njih kreiran" - rekla je kordinatorka subotičke KZM.

Niški bend "Tevarbulebra" pobednik festivala "Omladina 2015"

U takmičarskom delu koji je počeo u 20 časova nastupilo je 8 bendova pretežno iz Srbije, ali i sa prostora nekadašnje Jugoslavije. Bendovi su imali po dva izvođenja u nizu. Posle takmičarskog dela koncert je održao beogradski trio  "Repetitor", a zatim je usledilo proglašenje pobednika ovogodišnjeg festivala, pred kulminaciju večeri i nastup benda "Partibrejkersi".

Led na sceni Stadiona malih sportova probio je subotički bend "Bombshelter experiment" koji je imao težak zadatak zagrevanja publike i žirija, ali su to vrlo kvalitetno uradili. Prva rečenica "Dobro veče omladino!" koju je sa bine uputio pevač Miloš Bibić dovoljno govori o sastavu publike.  Najmlađi bend koji je nastupio večeras bio je drugi subotički bend "Neprijatno mi je", ali na bini nisu odavali takav utisak. Eksperimentalni zvuk i dobra energija koju su slali sa bine pokazala je publici da su muzičari zaista vrsta koja nikada neće izumreti.

Niški bend "Tevarbulebra" pobednik festivala "Omladina 2015"

Niški bend "Tevarbulebra" pobednik festivala "Omladina 2015"

Beogradski "Dingospo Dali" jedini je bend sa ženskim vokalom i to ih je automatski izdvojilo od ostatka takmičara. Poslednji bend koji je nastupio u takmičarskom delu je nikšićki "Parapet".

Odlukom stručnog žirija (u sastavu Leonid Pilipović, Jasna Jovičević, Damir Tahiri, Davor Bašić Palković i Denis Nikičić) za najbolji bend ovogodišnjeg festivala proglašen je niški sastav "Tevarbulebra", drugu nagradu je odneo bend "Raskid 13", dok su treći bili "Dingospo Dali".

Pobednički bend festivala pored skulpture subotičkog umetnika dobio je i nagradu snimanja albuma u subotičkom Studiju 11, nastup na Gradskom trgu u Subotici  za dan grada, zatim nastup na tri regionalna festivala i na zajedničkom klubskom koncertu pobedničkih bendova u Subotici.

Specifičnost ovogodišnjeg izbora najboljeg benda festivala je to što je stručni žiri muzičke numere imao prilike da čuje prvi put sinoć uživo, kada je i pala odluka o konačnom plasmanu.

Program takmičarskog dela vodila je mlada subotička glumica Nina Rukavina.

Niški bend "Tevarbulebra" pobednik festivala "Omladina 2015"

Niški bend "Tevarbulebra" pobednik festivala "Omladina 2015"

Tačno po protokolu u 23,30 časova na scenu je stupio kultni jugoslovenski rok bend "Partibrejkersi" koji je energičnim nastupom držao frenetičnu publiku "na visokim obrtajima" tokom čitavog jednočasovnog nastupa.

Koncert benda Partibrejkersi na Stadionu malih sportova pratilo je oko 2000 gledalaca, a fotografije sa ovog koncerta i drugih nastupa tokom četvoroipočasovnog programa na ovoj lokaciji možete da pogledate u povezanim albumima.

Izvor: Subotica.com

Takmičarsko veče festivala "Omladina 2015"

Takmičarsko veče festivala "Omladina 2015" Takmičarsko veče festivala "Omladina 2015" Takmičarsko veče festivala "Omladina 2015" Takmičarsko veče festivala "Omladina 2015" Takmičarsko veče festivala "Omladina 2015" Takmičarsko veče festivala "Omladina 2015" Takmičarsko veče festivala "Omladina 2015" Takmičarsko veče festivala "Omladina 2015"
Pogledaj ostale fotografije

Koncert benda "Partibrejkersi" u okviru revijalnog programa festivala "Omladina 2015"

Koncert benda "Partibrejkersi" u okviru revijalnog programa festivala "Omladina 2015" Koncert benda "Partibrejkersi" u okviru revijalnog programa festivala "Omladina 2015" Koncert benda "Partibrejkersi" u okviru revijalnog programa festivala "Omladina 2015" Koncert benda "Partibrejkersi" u okviru revijalnog programa festivala "Omladina 2015" Koncert benda "Partibrejkersi" u okviru revijalnog programa festivala "Omladina 2015" Koncert benda "Partibrejkersi" u okviru revijalnog programa festivala "Omladina 2015" Koncert benda "Partibrejkersi" u okviru revijalnog programa festivala "Omladina 2015" Koncert benda "Partibrejkersi" u okviru revijalnog programa festivala "Omladina 2015"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 6420

Povezane vesti

Povezane teme

festival omladina

stadion malih sportova

festival omladina slike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.