Komentara: 30
Pregleda: 4116
Foto

Niske zarade obeležile 2018. godinu, poručuju iz gradskog sindikata

28.12.2018. u 15:09h
Izvor: Subotica.com
Najveći problem radnika ove godine bile su niske zarade, poručili su iz Saveza samostalnih sindikata grada Subotice.
Niske zarade obeležile 2018. godinu, poručuju iz gradskog sindikata

Za razliku od prethodnih godina, kada su glavni problemi radnika bile neisplaćene zarade i neuplaćeni doprinosi, ove godine to na sreću nije bilo slučaj. Ipak, iako je isplata zarada bila redovna, problem je visina primanja, jer ne može da obezbedi osnovnu egzistenciju.

- Ne možemo da kažemo  da je sve odlično, jedino je dobro što nemamo te velike probleme koji su bili do pre dve godine, ali sad postoji problem koji smo u Sindikatu isticali još 2014. godine da su zarade preniske, te da zbog toga imamo odliv radne snage iz Subotice poslednjih pet, šest godina - poručio  je predsednik Saveza samostalnih sindikata grada Subotice, Milan Popović.

Iz Sindikata poručuju da ukoliko se nešto ne preduzme, Subotica bi mogla da se suoči sa nedostakom radne snage, što će biti glavna kočnica razvoja grada. Kao jedino rešenje tog problema u Sindikatu vide povećenje minimalne cene rada na  36 hiljada dinara, što zadovoljava cenu minimalne potrošačke korpe u Srbiji.

- Najniža cena rada mora biti minimum 300 evra i to je pravljeno na bazi životnih potreba, za dva člana domaćinstva to je 72 hiljade dinara, što je minimalan iznos bez kojeg jedna porodica ne može da funkcioniše. Ukoliko ne dođe do povećanja visine zarade nastaviće se odliv radne snage, a posebno mladih - upozorio je Popović.

Izvor: Subotica.com
Godišnja konferencija za medije Saveza samostalnih sindikata grada Subotice Godišnja konferencija za medije Saveza samostalnih sindikata grada Subotice Godišnja konferencija za medije Saveza samostalnih sindikata grada Subotice Godišnja konferencija za medije Saveza samostalnih sindikata grada Subotice Godišnja konferencija za medije Saveza samostalnih sindikata grada Subotice Godišnja konferencija za medije Saveza samostalnih sindikata grada Subotice Godišnja konferencija za medije Saveza samostalnih sindikata grada Subotice Godišnja konferencija za medije Saveza samostalnih sindikata grada Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 30
Pregleda: 4116
Povezane teme

savez samostalnih sindikata subotice

savez samostalnih sindikata

milan popović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.