Komentara: 0
Pregleda: 2968

Niske koncentracije trava i korovskih biljaka, osim ambrozije

19.09.2017. u 15:55h
Izvor: Subotica.com
Tokom protekle nedelje, od jakih alergena u vazduhu zabeležena je visoka koncentracija polena ambrozije, dok su ostale trave i korovske biljke beležile niske koncentracije ili njihova polenova zrna nisu ni bila registrovana u atmosferi.
Niske koncentracije trava i korovskih biljaka, osim ambrozije

Prema izveštaju o aerobiološkom ispitivanju Zavoda za javno zdravlje Subotica, u vazduhu je zabeležena visoka koncentracija polena ambrozije, koja može izazvati veoma jake i burne reakcije kod alergičnih osoba. Visoka koncentracija ambrozije, odnosno više od 30 polenovih zrna po metru kubnom vazduha, može se očekivati do kraja septembra.

Kada su u pitanju ostale trave i korovske biljke, poput koprive, konoplje, pelina, štireva i bokvica, tokom protekle nedelje beležile su veoma niske koncentracije ili čak njihov polen nije ni bio registrovan u atmosferi, te su mogle da izazovu alergijsku reakciju samo kod izuzetno osetljivih osoba.

Prema prognozi Zavoda za javno zdravlje Subotica za ovu sedmicu, osim ambrozije, koja će i dalje imati visoku koncentaciju, sve ostale trave i korovske biljke imaće niske koncentracije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2968
Povezane teme

zavod za javno zdravlje

ambrozija

sezona alergija

kopriva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.