• Pregleda: 999

Niske koncentracije ambrozije, trave i ostalih korovskih biljaka

Tokom protekle nedelje, u vazduhu je zabeležena niska koncentracija polena ambrozije, trave i ostalih korovskih biljaka. U pojedinim danima, njihova polenova zrna nisu ni bila registrovana u atmosferi.
Niske koncentracije ambrozije, trave i ostalih korovskih biljaka

Prema izveštaju o aerobiološkom ispitivanju Zavoda za javno zdravlje Subotica, u vazduhu je zabeležena niska koncentracija polena ambrozije, koja tokom protekle nedelje nije prelazila šest polenovih zrna po metru kubnom vazduha.

Kada su u pitanju trava i ostale korovske biljke, poput koprive, pelina i štireva, tokom protekle sedmice beležile su veoma niske koncentracije, do jedno polenovo zrno po metru kubnom vazduha, a u pojedinim danima njihov polen nije ni bio registrovan u atmosferi.

Prema prognozi Zavoda za javno zdravlje Subotica za ovu sedmicu, očekuju se niske koncentracije abmrozije, trave i ostalih korovskih biljaka, koje mogu izazvati alergijske reakcije samo kod izuzetno osetljivih osoba.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
Uvek u pravu Odgovori
To se desilo zahvaljujući napornom radu Vlade RS u prvih sto dana.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.