Komentara: 1
Pregleda: 1356

Niske koncentracije ambrozije, trave i ostalih korovskih biljaka

17.10.2017. u 16:08h
Izvor: Subotica.com
Tokom protekle nedelje, u vazduhu je zabeležena niska koncentracija polena ambrozije, trave i ostalih korovskih biljaka. U pojedinim danima, njihova polenova zrna nisu ni bila registrovana u atmosferi.
Niske koncentracije ambrozije, trave i ostalih korovskih biljaka

Prema izveštaju o aerobiološkom ispitivanju Zavoda za javno zdravlje Subotica, u vazduhu je zabeležena niska koncentracija polena ambrozije, koja tokom protekle nedelje nije prelazila šest polenovih zrna po metru kubnom vazduha.

Kada su u pitanju trava i ostale korovske biljke, poput koprive, pelina i štireva, tokom protekle sedmice beležile su veoma niske koncentracije, do jedno polenovo zrno po metru kubnom vazduha, a u pojedinim danima njihov polen nije ni bio registrovan u atmosferi.

Prema prognozi Zavoda za javno zdravlje Subotica za ovu sedmicu, očekuju se niske koncentracije abmrozije, trave i ostalih korovskih biljaka, koje mogu izazvati alergijske reakcije samo kod izuzetno osetljivih osoba.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1356
Povezane teme

zavod za javno zdravlje

ambrozija

sezona alergija

kopriva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.