Komentara: 9
Pregleda: 6452

Nikola Špear, legenda subotičkog tenisa na prijemu kod Gradonačelnika

15.01.2013. u 22:23h
Gradonačelnik Subotice Modest Dulić danas je primio dobitnika nagrade za životno delo teniskog saveza Srbije Nikolu Šperara kome je ovo priznanje dodeljeno na proslavi jubileja 90 godina postojanja Teniskog saveza Srbije.
Nikola Špear, legenda subotičkog tenisa na prijemu kod Gradonačelnika

Gradonačelnik Modest Dulić čestitao je Nikoli Špearu na velikom priznanju i tom prilikom je rekao da je ponosan da u našem gradu imamo jednog sportisu i veliko tenisko ime koji je pre 40 godina pronosio slavu subotičkog tenisa.

Gradonačelnik je primio i sportskog novinara i fotoreportera Jovana Mirčeskog kome je pre četiri godine dodeljeno priznanje kamera godine Udruženja novinara Srbije, kao najboljem fotoreporteru Srbije, a ovim putem je čestitao na ovom dobijenom priznanju mada sa malim zakašnjenem jer u to vreme nije bio gradonačelnik Subotice.

Dulić je Jovana Mirčeskog primio 2009. godine u Novom Sadu kad je obavljao dužnost pokrajinskog sekretara za sport i omadinu i čestitao na priznanju. Gradonačelnik se takođe interesovao za zdravlje Nikole Špeara i komentarisali su velike uspehe naših tenisera koji su su poslednjih godina postigli na turnirima u svetu kao i u Dejvis kupu.

Dulić i Špear su dogovorili da u narednom peridu organizuju izložbe sportskih fotografija u Subotici, kao i promocija tenisa gde bi došli naši najbolji teniseri da ih Subotičani vide i sa njima razgovaraju.

Nikola Špear, legenda subotičkog tenisa na prijemu kod Gradonačelnika

Nikola Špear je bio savezni selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije i udario je temelje tenisa u Dejvis kup reprezentaciji Srbijie koja je pre dve godine osvojila i "salatru".  On je bio među prvim teniserima koji su ušli među prvih sto na ATP listi pre četrdeset godina kad je tenis kod nas bio u povoju. Igrao ja na najvećim Grendslem turnirima Roland garosa i Vimbldona, a kao junior je igrao i na Oranž bolu, nezvaničnom juniorskom svetskom prvenstvu u tenisu.

Nikola Špear, legenda subotičkog tenisa na prijemu kod Gradonačelnika

Postavljeno pre 11 godina i 3 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 6452
Povezane teme

Modest Dulić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.