Komentara: 23
Pregleda: 9074

Niko ne zna za spornu tablu sa nazivom ulice

28.01.2014. u 15:50h
Izvor: RTV Yueco
Trojezična tabla ulice “Đerđa Dože” u MZ "Dudova šuma" ne ispunjava uslove koje Zakon propisuje, a koji se tiče veličine slova i folije kojom je tabla prekrivena. Osim toga, dva od tri naziva gramatički su neispravna. Ovu informаciju potvrdio je za našu televiziju vlasnik firme koji je nekada bio zadužen za postavljenje uličnih tabli. Iako su nam u Komisiji za davanje naziva ulica, kao i u Republičkom geodetskom zavodu rekli da bez njih ne može niti jedna tabla da se postavi ili zameni, za trojezičnu tablu ulice “Đerđa Dože” ipak kažu da nisu znali.
Niko ne zna za spornu tablu sa nazivom ulice

Naziv ulice na mađаrskom jeziku juče je ispravljen, li su ostala dva naziva gramatički neispravna, a kako nam je rečeno od strane vlasnika firme koji je do nedavno putem tendera dobijao ove poslove, tabla i natpisi uopšte ne ispunjavaju zakonska pravila. Niti je veličina table, niti veličina slova odgovarajuća, a refleksujuća folija kojom je tabla prekrivena ne može da izdrži 10 godina, koliko je takođe propisano zakonom. Vlasnik firme navodi da je podneo žalbu MZ "Dudova šuma" gde se tabla nalazi, ali da nikakav odgovor nije dobio. Ovo mešani verovatno ne bi ni primetili da natpisi nisu gramatički neispravni. Jedan od stanovika ove mesne zajednice, inače profesor u penziji, kaže da je ovo nečuveno.

Da bi neka ulica dobila ime po određenoj ličnosti, potrebno je da se Uslužnom centru podnese zahtev od strane fizičkog ili pravnog lica. Zahtev se dalje prosleđuju Komisiji za davanje naziva ulica, pa zatim skupštini Grada na usvajanje. Ukoliko se predlog usvoji, Republički geodetski zavod dobija nalog za postavljanje, odnosno zamenu table.

Ovoga puta, kada je reč o ulici “Đerđa Dože” ili “Doža Đerđa” kako je navedeno na tabli, niko od pomenutih nije upoznat sa njenom postavkom.

Iako samo pokušali da se raspitamo u Gradskoj kući, odnosno direktno u Republičkom geodetskom zavodu, nismo uspeli da dobijemo izjavu, niti bilo kakvu informaciju, osim da ni oni nisu zaduženi za tablu u ovoj ulici. Takođe smo kontaktirali i preduzeće koje je obavljalo radove na postavljanju table, ali nismo uspeli da dođemo do vlasnika.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 23
Pregleda: 9074

Povezana zviždaljka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.