Komentara: 15
Pregleda: 2899

Nigerijac najnovije pojačanje fudbalera Spartaka

18.08.2015. u 15:35h
Izvor: Mondo
Fudbalski klub "Spartak" pojačao se u finišu prelaznog roka i to igračem sa bundesligaškim iskustvom. U pitanju je vezista poreklom iz Nigerije koji je pet godina nastupao u Nemačkoj.
Nigerijac najnovije pojačanje fudbalera Spartaka

Među subotičke plavo-bele na godinu dana ugovor je potpisao Eke Uzuma, 26-godišnji vezista iz Nigerije, koji je fudbalsko znanje sticao u Nemačkoj, gde je prošao omladinsku školu Frajburga, a potom i kao član prvog tima stigao do Bundeslige.

Njegov pogodak protiv Kelna, tada kao 18-godišnjaka, u septembru 2007. godine bio je proglašen za gol kola u Nemačkoj, a ušao je i u izbor za najbolji gol meseca.

Posle 54 ligaške utakmice i dva gola u periodu od 2007. do 2010. godine, Uzuma je prešao u Minhen 1860. U međuvremenu je pozajmljen Arminiji iz Bilefelda, a onda je sezonu 2012/13. odigrao u mađarskom Pečuju, odakle i dolazi u Spartak. Pokušao je prošle godine da se vrati u nemački fudbal, ali je odigrao samo jedan meč za drugoligaša Zandhauzen, pa se brzo vratio u Pečuj.

Pošto je mađarska ekipa zbog loše finansijske situacija preseljana u rang niže, uprava Subotičana se brzo dogovorila sa tamnoputim igračem koji će pojačati redove plavih golubova.

Izvor: Mondo
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 2899
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.