Komentara: 2
Pregleda: 2240

Neuređena površina u Frankopanskoj ulici

10.07.2013. u 17:50h
Izvor: RTV Yueco
Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje protekle nedelje nije registrovano ni jedno polenovo zrno ambrozije u vazduhu. U Zavodu objašnjavaju da je uobičajeno da se početkom jula pojavi po nekoliko zrna, pa da ih onda nema i da od avgusta se očekuje da budu izmerene kritične koncentracije polena ambrozije u vazduhu.
Neuređena površina u Frankopanskoj ulici

Narednih dana dominiraće umereno visoke koncentracije polena kopriva i trava, ali će količina polena, usled najavljenih padavina, naglo opasti tako da će alergične osobe osetiti blago olakšanje. U toku je akcija naše kuće "Da se zna ko kosi, a ko ne kosi". Svakodnevno u okviru informativne emisije imaćete priliku da vidite da li grad dovoljno vodi računa o uništavanju ovog korova, kao i koji građani vode računa o okolini i uredno održavaju svoje travnjake i površine ispred kuća, a koji ne.

Ekološka patrola je u okviru akcije “Da se zna ko kosi, a ko ne kosi” snimila negativan primer na uglu Frankopanske ulice. Jedan ceo plac je zakorovljen, što dodatno predstavlja problem jer se u blizi nalazi i obdanište za decu. Za mesec dana se očekuje povišen nivo polena ambrozije u vazduhu i apelujemo na nadležne i građane da urede svoje okućnice i dvorišta.

Pozitivan primer smo snimili pored negativnog. Sve je uređeno. Još jednom apelujemo na građane da pokose korov ispred svojih kuća i olakšaju tegobe sugrađanim koji su alergični na polen korova i ambrozije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2240
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.