Komentara: 3
Pregleda: 1594

Neophodno je ulagati u obrazovanje Roma

04.09.2014. u 18:28h
Izvor: RTV Yueco
Edukativni centar Roma je od grada dobio 200.000 dinara za projekat opremanja prostorija u kojima se održavaju radionice za decu do tri godine. Članovi gradskog veća za obrazovanje i socijalna pitanja obišli su Edukativni centar Roma kako bi se uverili kako se projekat realizuje. Dva puta mesečno se održavaju radionice za decu, kao i predavanja za majke. Cilj je da se što više dece romske nacionalnosti obrazuje i ostane u školama.
Neophodno je ulagati u obrazovanje Roma

Kroz realizaciju Strategije za unapređenje položaja Roma i akcioni plan za zdravstvo, potrebno je te mere spustiti na lokal i animirati grad da ih realizuje. Neophodno je izraditi zajedničke preventivne programe namenjene unapređenju zdravlja majki i novorođene dece i započeti ih u ranom uzrastu. U

Predstavnici lokalne samouprave su istakli da žele da se upoznaju sa radom nevladinog sektora na terenu i kako se troši gradski dinar. Ulaganje u obrazovanje Roma veoma je bitno i grad će da da svoj doprinos pri izradi nove Strategije za unapređenje položaja Roma.

U prostorijama koje su uređene dolazi oko 20-toro dece predškolskog uzrasta sa majkama. Od gradskog novca koji je dobijen za projekat kupljene su stolice, stolovi, igračke i ostala potrebna oprema.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 1594
Povezane teme

edukativni centar roma

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.