Komentara: 1
Pregleda: 1876

Nenad Nimčević piše treći roman

09.07.2013. u 11:53h
Izvor: SuMedija
Posle dve nagrade za knjige koje je napisao Nenad Nimčević, predsednik Udruženja slepih i slabovidih u Subotici, piše treći roman s radnim naslovom „Hronika jednog vremena".
Nenad Nimčević piše treći roman

Zlatar po struci u invalidskoj penziji, s mnoštvom zdravstvenih problema Nimčeviću nikada ne manjka optimizma i radnog elana, ali priznaje da su ga prvi zapisi emotivno ispraznili te je u potrazi za motivima koji bi ga ohrabrili po treći put da misli i osećanja podeli sa slušaocima i čitaocima.

Savez Srbije je njegov prvi roman „Peto sunce" nagradio specijalnom nagradom, drugi „P.S. I dalje te volim" prvom nagradom na književnom konkursu i obe knjige je u zvučnom formatu objavila Biblioteka „Mr Omer Marinkov" iz Novog Sada.

- Ne vidim, ne čujem dobro, imam dijabetes i idem na hemodijalizu, ali nikada ne očajavam i volim da oraspoložim druge. Sve je počelo tako što sam pisao za časopis za slepe i slabovide „Odjek" jer sam želeo da promovišem aktivnosti subotičkog Udruženja. Međutim, posle pohvala uredniku se nisu dopali tekstovi o mom boravku u Americi, rekao mi je da ne pišem književno. Prekid te saradnje je ipak doneo puno pozitivnih stvari u mom životu jer sam se posavetovao s prijateljem koji radi za „Dizni" produkciju i po njegovim instrukcijama sam napisao prvu knjigu. Kada je pročitao rukopis pocepao ga je i rekao da ne valja i iz Kanade mi je poslao crtani film „Snežana i sedam patuljaka" kako bi naučio šta je priča i kako da privučem pažnju čitalaca, pošto sam znao tematski da zalutam - kaže Nenad Nimčević.

Nimčevićeva želja za pisanjem proizašla je iz emocija prema porodici, pre svega unucima kojima želi da ostavi nešto po čemu će ga pamtiti.

Roman „P.S. I dalje te volim" posvetio je tragično nastradalom bratu Goranu Nimčeviću za kojeg ga vežu samo lepe uspomene i puno radosti i nezaboravnih susreta.

- Dok sam video pet odsto slikao sam i dobijao nagrade za likovna dela. Za rad mi je potrebna tišina i mir jer se u potpunosti predam vremenu, događajima i likovima koje opisujem. Štampano izdanje prvog romana finansira lokalna samouprava i imam obećanje profesora Miloša Nikolića, člana Gradskog veća za kulturu, da će iduće godine grad pomoći štampu drugog romana. Pripremam za jesen promociju „Petog sunca" koja je delom autobiografska knjiga i u kojoj je između mašte i stvarnosti tanka linija - kaže Nenad Nimčević.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1876

Povezana vest

Povezane teme

nenad nimčević

udruženje slepih i slabovidih subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.