• Pregleda: 10787

Nemački privrednici traže dobavljače

Delegacija nemačke privrede u Srbiji traži dobavljače za 25 firmi koje su mahom iz metalopreradjivačkog kompleksa.
Nemački privrednici traže dobavljače

Rok za prijavu je prošao, ali je u Regionalnoj privrednoj komori saopšteno da je rok produžen do sutra u podne. Obrasci za prijavu mogu se naći na sajtu subotičke Komore.

U Srbiji je do sada prijavljeno oko 80 preduzeća. Naši preduzetnici dobiće preliminarne odgovore iz Nemačke do 12. maja. Konačni susreti zakazani su za početak juna na velikoj poslovnoj konferenciji u Minhenu. Oko 60 vojvođanskih preduzetnika upoznato je u Regionalnoj privrednoj komori sa uslugama Seniorskog ekspertskog servisa.

Penzionisani eksperti o trošku nemačke vlade dolaze u fabrike kako bi pomogli u podizanju nivoa proizvodnje. Domaćini pokrivaju troškove lokalnog saobraćaja, smeštaja i plaćaju 7 evra dnevno na ime džeparca. U poslednje dve godine u Srbiji registrovano više od 30 angažmana nemačkih penzionisanih stručnjaka

Izvor: Radio Subotica

povezane teme

1
baco Odgovori
Baš čudno da industrijalci Subotice nisu prepoznali genijalnu ideju RPK. U ponudi jedino nije jasno da li smeštaj podrazumeva pun komfor i osiguranje ovih eksperata sa prosekom od 80 godina. Prema podacima NSZ samo u Subotici je nezaposlenih 3500 sa više od 50 godina starosti, možda bi se neki servis i za njih mogao naći.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.