Komentara: 46
Pregleda: 7508

Nemački ovčar izujedao manjeg psa u parku na Prozivci

06.02.2024. u 09:04h
Izvor: Subotica.com
U parku na Prozivci u nedelju je vlasnički pas rase nemački ovčar napao i izgrizao drugog vlasničkog psa. Napadač je zbrinut u Prihvatilištu za napuštene pse, dok o rasi i stanju povređenog psa još uvek nema detaljnijih informacija.
Nemački ovčar izujedao manjeg psa u parku na Prozivci
Foto: Autentična slika nemačkog ovčara

Po prijavi građana koji su se našli na licu mesta kada je nemački ovčar nasrnuo na drugog psa, radnici JKP "Čistoća i zelenilo" kao i komunalne policije, izašli su na teren, gde su zatekli i zbrinuli psa.

 - Pas rase nemački ovčar zbrinut je u našem prihvatilištu, nalazi se na posmatranju, miran je i ne pokazuje znake agresivnosti. Očitali smo čip, utvrdili ko je vlasnik, i u saradnji sa komunalnom policijom, pokušali vraćanje psa vlasniku. Međutim, on odbija da prihvati, uz opasku da je pas u međuvremenu prepisan na drugog vlasnika, o čemu postoje dokumenti. To je sada u nadležnosti komunalne policije. Napadnutog psa nismo zatekli, te nemamo informacije ni o rasi, ali ni o stepenu povreda, da li je podlegao povredama, da li je teže ili lakše povređen - kaže Dejan Petrić, tehnički direktor JKP "Čistoća i zelenilo". 

Iako se pas-napadač trenutno nalazi u prihvatilištu JKP "Čistoća i zelenilo", sa njim će se dalje postupati u skladu sa procedurama komunalne policije. 

 - Komunalna policija će utvrditi da li je pas zaista prepisan, odnosno ko je pravi vlasnik, i u skladu sa tim doneti rešenje o postupanju. Ako vlasnik ipak odbije da preuzme svog psa, onda komunalna policija opet mora da izda nalog kako u tom slučaju postupati, jer mi nismo nadležni da psa držimo u prihvatilištu - objašnjava on. 

Po rečima svedoka sa lica mesta, u trenutku sukoba nijedan od pasa nije imao povodac.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 meseca i 3 nedelje
Komentara: 46
Pregleda: 7508
Povezane teme

jkp čistoća i zelenilo

nemački ovčar

dejan petrić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.