Komentara: 4
Pregleda: 3123

Nema kupca za “Mini Jugu”

02.08.2012. u 15:11h
Izvor: Subotičke novine
Zainteresovanih kupaca za deo Mini Jugoslavije vlasnika i predsednika Blaška Gabrića, na prvoj licitiaciji nije bilo. Njegovu imovinu, odnosno parcelu na kojoj su kako on kaže, Srbija sa pokrajinama i Makedonija, “Findomestik” banka dala je na javnu prodaju zbog neplaćenog duga po kreditu od 50.000 evra za koji je Gabrić bio žirant štamparu Marku Petroviću.
Nema kupca za “Mini Jugu”

- Čekaju da za bagatelne pare kupe deo moje države, jer se i inače na prvoj prodaji niko ne pojavljuje dok se ne spusti cena ispod svake mere. I jučerašnja početna cena od 180.000 evra bila je mizerna. Ono što je bilo predmet prodaje vredi bar tri puta toliko. Neću se predati ni ja niti moji Jugosloveni kojih je oko osam hiljada, a očekujem podršku gradske, pokrajinske i republičke vlasti da se sačuva ovaj komad bivše države koji godišnje poseti preko 10.000 ljudi- kaže Blaško Gabrić.

Za sada je nezainteresovanošću kupaca sačuvan teritorijalni integritet Gabrićeve “Juge”. Da li će odoleti narednim prodajama ili će je ovaj jugonostalgičar i njeni državljani dobiti na poklon pokazaće vreme.

T.Milošević

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3123
Povezane teme

mini jugoslavija

Blaško Gabrić

subotica jugoslavija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.