Komentara: 18
Pregleda: 3012

Nema gužve u Prekršajnom sudu uprkos velikom broju migranata

25.08.2015. u 16:10h
Izvor: RTS
Zaključno s krajem jula, pred Prekršajnim sudom u Subotici je zbog ilegalnog prelaska državne granice pokrenut postupak protiv 6.000 osoba, najčešće iz Sirije, Avganistana i Pakistana. Kada je u pitanju readmisija, svakodnevno se vraća u proseku 15 do 20 osoba iz Mađarske.
Nema gužve u Prekršajnom sudu uprkos velikom broju migranata

Talas migranata koji su preko Grčke i Makedonije stigli u Srbiju za sada nije uzrokovao povećanje predmeta u Prekršajnom sudu zbog ilegalnih prelazaka državne granice sa Mađarskom.

Kako je Tanjugu izjavio predsednik ovog suda u Subotici Ljubo Simić, broj osoba u Prekršajnom sudu po tom osnovu jeste povećan tokom jula i početkom avgusta, a u poslednjih nekoliko dana ta brojka nije povećana.

Zaključno s krajem jula, pred ovim sudom je zbog ilegalnog prelaska državne granice pokrenut postupak protiv 6.000 lica, najčešće iz Sirije, Avganistana i Pakistana.

Većina njih koji imaju potvrde i dozvoljen boravak od 72 sata u Srbiji, ali i oni kojima je taj rok istakao, a u kojem se nisu prijavili u nadležne centre za azil, a koji ne odustaju od namere da pređu državu granicu.

"Uglavnom su to manje novčane kazne ili opomene", rekao je Simić Tanjugu, govoreći o kaznenoj politici. Što se readmisije tiče, prema njegovim rečima, svakodnevno se vraća u proseku 15 do 20 osoba iz Mađarske.

Talas migranata sa grčko-makedonske granice, koji je ušao u Srbiju, sinoć je stigao i u Suboticu. Sa ukupno 19 vanrednih autobuskih polazaka iz Beograda u Suboticu je sinoć stiglo više od 1.100 migranata.

Većina njih nakon kupovine karata nastavila je odmah put dalje ka Kanjiži, sa ukupno 29 vanrednih polazaka autobusa. Oni koji su ostali u Subotici prenoćili su u okolini same stanice, ili na ciglani.

Izvor: RTS
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 3012
Povezane teme

migranti

migranti u subotici

imigranti

ilegalni migranti

izbegla i raseljena lica

izbeglice

migracije

prekršajni sud

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.