Komentara: 7
Pregleda: 2799

Neizvesna godina za turizam, prvi kvartal odlučujući

06.01.2021. u 12:13h
Izvor: RTV
Zaposlene u sektoru turizma očekuje još jedna neizvesna godina. Prvi kvartal ove godine je, kažu, odlučujući, ali ako se epidemiološka situacija bude poboljšala, napredak se može očekivati tek krajem proleća i početkom leta.
Neizvesna godina za turizam, prvi kvartal odlučujući

Palić je jedan od retkih turističkih destinacija, ne samo u našoj zemlji, već i u regionu, koja nije zabeležila značajan pad poseta i noćenja u 2020. godini. Turizam je na ovoj destinaciji ostao na nivou od 2019. godine, uz napomenu da su gosti na Palić dolazili u manjem broju, ali su tu provodili više dana. Tekuća godina će takođe biti teška i neizvesna, a za turizam je odlučujući prvi kvartal, kažu zaposleni u sektoru turizma.

Neizvesna godina za turizam, prvi kvartal odlučujući

- Nadamo se da će se situacija što pre stabilizovati i da ćemo već negde od marta, aprila vraćati se u neku normalnu situaciju, kada će i turizam vratiti sve neke, da kažemo parametre, na početni nivo, i da ćemo već negde tamo od proleća i leta imati i bolju turističku sezonu i imati više turista na destinaciji - objašnjava Aleksandar Medaković, direktor Turističke organizacije Subotice.

Epidemija korona virusa je u najvećoj meri pogodila sektor turističkih agencija. Mnoge od tih agencija su zatvorene, neke su na prinudnom odmoru, a neke su se preselile u onlajn prostor. Adekvatna pomoć ovom sektoru je takođe neophodna, jer će bez toga i turističke destinacije biti na gubitku.

Neizvesna godina za turizam, prvi kvartal odlučujući- Negde moramo da budemo vezani i za njih, jer ako taj sektor propadne, u stvari, na kraju neće biti ko da prodaje same te destinacije, odnosno ko da dovodi same turiste, a tu naravno i same turističke agencije igraju izuzetno značajnu ulogu. Tako da smatram da bi svakako ulaganja trebalo da budu ravnomerno raspoređena i da se svakako prepozna koji su to sektori koji su najznačajniji - napominje turizmolog Boris Tot.

Pokrajinska vlada je najavila adekvatnu pomoć sektoru turizma u ovoj godini, pre svega za promociju destinacija i podizanje kvaliteta smeštajnih kapaciteta. Konkursi za raspodelu sredstava biće otvoreni narednog meseca.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 2799
Povezane teme

turistička organizacija subotica

turizam na paliću

turizam

aleksandar medaković

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.