Komentara: 3
Pregleda: 2562

Neizabrani tužioci i sudije čekaju da se vrate na posao

18.07.2012. u 17:24h
Izvor: RTV Yueco
Ustavni sud Srbije razmatra i donosi prvu odluku o žalbama neizabranih javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca. Kako televizija B92 tvrdi pripremljen je predlog odluke o usvajanju 62 žalbe. Reč je o žalbama tužilaca i zamenika javnih tužilaca na odluke Državnog veća tužilaca koji nisu ponovo izabrani na opštim izborima 2009. niti u postupku revizije odluka prvog saziva tog tela.
Neizabrani tužioci i sudije čekaju da se vrate na posao

Ustavni sud je 11. jula doneo prvu odluku kojom je usvojio žalbe 126 neizabranih sudija i poništio odluke koje je stalni saziv VS S doneo u postupku revizije.Društvo sudija Srbije je Ustavnom sudu predložilo da razmotri mogućnost da prvoj odluci kojom je prihvatio žalbe neizabranih sudija da karakter "pilot odluke" koja će se odnositi i na preostale nerešene žalbe i nereizabrane sudije i tužioce koji se još nisu žalili.

Prema našim podacima 2009.godine 9 sudija iz Osnovnog suda u Subotici nije izabrano, od kojih je odlukom Visokog Sudstva Srbije dvoje je vraćeno na posao. Tako da bi trebalo da se po tri sudije vrate i Osnovni sud u Suboticu i Sentu,a jedan u Bačku Topolu, ukoliko odluči Ustavni sud Srbije.Pet sudija nije izabrano iz Opštinskog suda, od kojih je kasnije dvoje vraćeno na posao.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2562
Povezane teme

Osnovni sud Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.