Komentara: 107
Pregleda: 7748
Foto

Nedostatak radne snage - gorući problem privrednika u regionu

18.07.2018. u 17:46h
Izvor: Subotica.com
U Regionalnoj privrednoj komori održana je 30. sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku Narodne skupštine Republike Srbije. Predstavnici Parlamenta privrednika iskoristili su priliku da narodne poslanike upoznaju sa problemima sa kojima se suočavaju, kao i da potraže rešenja.
Nedostatak radne snage - gorući problem privrednika u regionu

Nakon sastanka sa privrednicima, predsednica Odbora za privredu Narodne skupštine, Snežana Petrović, istakla je da je ovaj region poznat po poslovanju velikog broja stranih kompanija i dobrim pokazateljima privrednog rasta, ali da ipak postoje određeni problemi u poslovanju, koje je neophodno otkloniti.

- Naš zadatak je ovde dobrim delom već izvršen, ostaje da kada se vratimo u Beograd na određene primedbe, koje su ovde iznete, utičemo da se one brže rešavaju. Bilo je problema i ranije, imamo i rezultate rada, da nije tako ne bi ova većina danas funkcionisala i politika koju sprovodi predsednik Aleksandar Vučić i Ana Brnabić uživala toliku podršku. Podrška je jasna, kao i naša obaveza i moramo da radimo u interesu naših građana, a pošto je naša uloga kontrolna trudimo se, pored plenuma u kojem smo aktivni, da na terenu osluškujemo potrebe naših građana - ističe Petrović.

Nedostatak radne snage - gorući problem privrednika u regionu

Pored administativnih problema koji otežavaju domaće i strane investicije, prema rečima predsednice Odbora za finansije, dr Aleksandre Tomić, poslanici su od privrednika imali priliku da čuju i konstruktivne predloge koji se tiču smanjenja poreza i doprinosa.

- To je u nadležnosti rada Ministarstva finansija, to je inicijativa poslanika koja je bila i prošle i ove godine. Novi ministar, Siniša Mali, aktivno radi na iznalaženju modela za budžet za 2019. godinu, da se jedna od ovih inicijativa i usvoji. Imali smo priliku da čujemo da je potrebno da preduzemo određene mere u borbi protiv sive ekonomije -poručuje Tomić.

Za privrednike u regionu, gorući problem je, kako kažu, nedostatak radne snage.

- Blizu smo granice sa Mađarskom i Hrvatskom, mnogi stanovnici imaju dva pasoša, lako odlaze u Evropsku uniju i tamo pronalaze poslove. U ovom regionu se zato stvara dodatni problem odlaska kadrova, gubljenje radnih mesta, koja ne mogu lako da se nadoknade i zato moramo preduzeti ozbiljnu strategiju za ovaj region po pitanju kadrova i zapošljavanja - smatra Mitar Nikolić, predsednik Parlamenta privrednika.

Izvor: Subotica.com
Sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku Narodne skupštine Republike Srbije Sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku Narodne skupštine Republike Srbije Sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku Narodne skupštine Republike Srbije Sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku Narodne skupštine Republike Srbije Sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku Narodne skupštine Republike Srbije Sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku Narodne skupštine Republike Srbije Sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku Narodne skupštine Republike Srbije Sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku Narodne skupštine Republike Srbije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 107
Pregleda: 7748
Povezane teme

privreda subotica

privredni razvoj

regionalna privredna komora subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.